«Густа» кров: чи допоможе зелений чай фото

«Густа» кров: чи допоможе зелений чай

У наш час причиною летального випадку часто стає інфаркт або інсульт. Обидві ці патології викликані одним і тим же основним фактором – згущенням крові. Процес супроводжується утворенням тромбів, які закупорюють судини, в наслідок настає кисневе голодування органів. Що ж підвищує в'язкість крові?

Перш за все кров стає густішою через нестачу рідини. Причому не завжди дану проблему можна усунути збільшивши вживання води до денної норми (30 мл на 1 кг ваги), іноді підвищена в'язкість крові може бути викликана порушенням роботи шлунково-кишкового тракту або гормональним збоєм. Визначення причини, яка викликала патологію, краще довірити лікарю.

Які порушення в організмі може спровокувати «густа» кров

Найчастіше згущення крові провокує появу тромбів. Вони закупорюють судини і не дозволяють крові циркулювати належним чином. Виходить, що деякі органи або частини тіла недоотримують кисень та поживні речовини. Звичайно ж, таке порушення негативно впливає на загальне самопочуття.

Згущення крові часто провокує підвищення тиску. Це стає причиною виникнення головного болю, появи симптомів аритмії та розвитку варикозного розширення вен.

Як попередити згущення крові

Профілактику згущення крові може робити будь-хто. Щоб її розріджувати, потрібно вживати або спеціальні лікарські засоби (тільки після консультації з лікарем), або напої, що мають такі властивості. Серед них найбільш дієвими вважаються:

- зелений чай;

- натуральні соки;

- чиста вода.

Зелений чай, як засіб для розрідження крові

Зелений чай розріджує кров, але за умови, що він без домішок (ніякого цукру!). Оскільки цей настій багатий на вітаміни, мікроелементи та антиоксиданти, він здатний очищати судини (усувати холестеринові бляшки) і зміцнювати їх стінки. Завдяки вмісту в чайних листах корисних речовин кров стає менш в'язкою, попереджається процес склеювання еритроцитів.

За умови, що в напої містяться інші компоненти, зелений чай розріджує кров або згущує? Все залежить від властивостей продуктів, які додані в настій. Наприклад, якщо це імбир, то він посилить розріджуючу дію зеленого чаю. Імбир містить гінгерол, який здатний знижувати рівень холестерину в крові та, спільно з корисними жирними кислотами, запобігати утворенню тромбоцитів.

У нашому інтернет-магазині на вибір представлено кілька варіантів чистого зеленого чаю (середньолистовий та крупнолистовий), а також його відмінне поєднання з імбиром. Вибирайте на свій смак і будьте здорові!