Чай з глоду - все, що вам потрібно знати і навіть більше фото

Чай з глоду - все, що вам потрібно знати і навіть більше

Чай з глоду знімає стрес і є другом вашого серця. Виявляється, це лише невеликий відсоток того позитивного впливу, який чинить на організм людини ця рослина.

Це декоративна рослина з білими та блідо-рожевими квітками. Має дуже цінні цілющі властивості. Глід уже застосовувався у народній медицині. В даний час це, як і раніше, цінна лікарська рослина. Для цього використовуються плоди, квіти та листя.

Саму рослину можна дізнатися по колючих чагарниках, що досягають 3-4 метри.

Що стосується квіток глоду, то вони бувають білого або рожевого кольору. З іншого боку, плоди цієї рослини, особливо дозрілі, мають кулясту або еліптичну форму і зазвичай темно-коричневий або темно-червоний колір. Колір самих плодів може залежати від ступеня їхньої зрілості та конкретного виду рослини. Ну, ви навіть можете знайти фрукти зеленого, жовтого чи навіть фіолетового кольору.

 

кущі глоду

 

 

За що цінують глід

Рослина завдяки своєму хімічному складу цінується переважно за лікувальні властивості, до яких належать:

- Антиоксидантні властивості – зумовлені тим, що рослина містить значну кількість антиоксидантів, до складу яких входять поліфеноли (антоціани, лігнани, флавоноли). Можна також відзначити, що вдвічі сильніші окислювальні ефекти виявили у екстрактів енатолу, тобто. тих, які були виготовлені на основі спирту.

- Вплив на серцево-судинну систему та артеріальний тиск - глід позитивно впливає на серцево-судинну систему людини, особливо при прийомі екстрактів з квіток або плодів рослини. Можна виділити зниження холестерину.

- Рослина позитивно впливає на зниження артеріального тиску, і багато досліджень припускають, що вона може чинити антиаритмічну дію або відігравати важливу роль у профілактиці інсультів та гострих коронарних синдромів.

- Він також має протизапальну дію, запобігаючи вивільненню гістаміну та простагландинів. Звернувшись до досліджень, можна з'ясувати, що в основному ягоди глоду, а саме флавоноїди, що містяться в них, мають протизапальні властивості.

 

Чай з глоду

Через можливість широкого застосування рослини на кухні (наприклад, при виробництві джемів, варення, соків, желе тощо) неможливо обійтися без глоду.

Настій можна приготувати як із квітів, так і з фруктів. Той, що з фруктів, якщо пити його регулярно, позитивно впливає на боротьбу з гіпертонією та атеросклерозом. Якщо ми приготуємо настій квіток глоду, він вплине на полегшення хвороб серця, або на полегшення ревматичних, м'язових і суглобових болів. Настій також позитивно впливає на артеріальний тиск. Чаї м'яко знижують артеріальний тиск.

У домашніх умовах можна також використовувати чай з глоду при запаленнях, спричинених бактеріями та вірусами. Настої мають діастолічну та протизапальну дію. Крім того, вони сприяють розширенню судин, що покращує кровообіг.

 

Як приготувати чай з глоду.

У разі приготування настою плодів глоду процес наступний:

- Дві чайні ложки плодів глоду залийте склянкою окропу.

- Накрийте настій, наприклад, блюдцем і зачекайте близько 20 хвилин.

Приготовлений таким чином чай краще пити близько 3 разів на день. Всипаємо сухофрукти, які готуємо самі чи купуємо у магазині.

Коли справа доходить до приготування настою квіток глоду, процес виглядає так:

- Використовуються подрібнені квітки та листя глоду (1 чайна ложка), які заливаються кип'яченою водою – але не гарячою!

- Повільно нагрійте настій під кришкою близько 3 хвилин.

- Процідіть настій, і він готовий до вживання.

Найкраще пити цей чай приблизно 2 рази на день.

 

Протипоказання

Незважаючи на те, що рослина має багато лікувальних властивостей, в деяких випадках слід проконсультувати з лікарем. Найкраще, якщо, наприклад, настої глоду використовуватимуться в додаткових лікувальних цілях. Ну, не у всіх випадках доцільно використання препаратів на основі глоду, наприклад, вагітним жінкам або грудьми, що годують.