Види зеленого цейлонського чаю фото

Види зеленого цейлонського чаю

Цейлонський зелений чай знають і люблять у всьому світі, а вирощують тільки на Шрі-Ланці (о. Цейлон). Виробляти його почали з індійських сортів, але за якістю він вийшов кращим. Цьому посприяв клімат острова, який відмінно підійшов для чайних плантацій. Сьогодні попит на цейлонський сорти високий, тому любителям цього напою буде цікаво дізнатися про види зеленого чаю із Шрі-Ланки.

Зелений чай, вирощений на Шрі-Ланці

Про позитивний вплив зеленого чаю на організм людини відомо давно. Тому цінителів даного настою з кожним роком стає більше. А чи багато хто знає про особливості вирощування цейлонського зеленого чаю?

Отже, спочатку для його виробництва в основному використовувалися ассамське насіння. Вирощувалася сировина в Ідальгашіні, провінція Ува. Для нього характерним є більш гострий, наповнений солодовими нотками смак.

Але смаки споживачів поступово змінювалися, а за ними вносились корективи і в вирощування зеленого цейлонського чаю. Стали використовувати насіння з Китаю, Бразилії, Індонезії і не тільки. З нього отримували сировину, яка давала менш насичений настій яскраво-жовтого кольору, тонкий солодкуватий аромат, з якими найчастіше і асоціюється зелений чай.

Види цейлонського чаю і їх особливості

Розрізняють такі види:

  • - Крупнолистовий – це найдорожчий сорт, вироблений з цілих молодих листочків або бруньок. Він дуже ароматний, має м'який та яскравий смак. Щоб отримати якісний, насичений настій з такої сировини, доведеться трохи почекати – сушені і скручені листочки відкриваються не при першій заварці.
  • - Середньолистовий – найчастіше любителям чаю доступний саме цей сорт. В упаковці з таким продуктом можуть потрапляти зламані листочки і частини пагонів – це нормально для даного виду. Настій з такої сировини вважається менш ароматним, в порівнянні з крупнолистовим, коштує він дешевше і заварюється швидше.
  • - Дрібнолистовий – як правило, отримується в процесі механічного збору чаю. Це подрібнені чайні листочки, які дарують напою терпкість і яскравість кольору. Заварюється швидко, що й зробило його популярним. Часто дрібнолистовий зелений чай міксується з чорним, щоб настій мав ще темніше забарвлення.

 

Крім листового, виготовляють також пакетований зелений цейлонський чай. З нього міцний настій виходить дуже швидко. При цьому кількість чаю в кожному пакетику розрахована так, щоб за один прийом людина могла насолодитися повнотою смаку напою. У нашому інтернет-магазині представлений розкішний набір Kamilya's Garden зеленого пакетованого чаю. Ця колекція з шести екзотичних смаків із неперевершеним ароматом може стати оригінальним подарунком.