Чи має вплив на тиск зелений чай фото

Чи має вплив на тиск зелений чай

Щодо того, зелений чай підвищує або знижує тиск, думки розділилися. Точно відомо одне – настій впливає на нього. Як саме? Від чого це залежить? Будемо розбиратися далі.

Чи допоможе зелений чай знизити тиск

Японськими вченими доведено, що зелений чай знижує тиск. Проводилось відповідне дослідження, в якому брали участь люди, які страждають на гіпертонію. Пацієнти випивали 1-2 чашки неконцентрованого (слабкого) настою. Експеримент тривав кілька місяців, після чого з'ясувалося, що миттєво результату не спостерігалося. Тільки на завершальній стадії дослідження вченими було відзначено зниження тиску на 10%. Даний ефект досягнутий завдяки флавоноїдам, що містяться в листі зеленого чаю.

Які висновки за підсумками даного експерименту можна зробити

1. При регулярному вживанні 1-2 чашок зеленого чаю можна домогтися зниження артеріального тиску на 10%.

2. Напій не повинен бути концентрованим (настоюється не більше 1-2 хвилин).

3. Швидкого ефекту чекати не варто – вплив має накопичувальний характер.

4. Ефект буде лише при вживанні якісного зеленого чаю.

Кофеїн має підвищувати тиск !?

У продукті міститься кофеїн. Як зелений чай впливає на тиск з урахуванням цього факту? Все залежить від концентрації кофеїну в настої. Високий вміст алкалоїду в напої, який настоюється від 5 до 8 хвилин. Кофеїн сприяє нормалізації роботи міокарда та розширенню судин. Вплив алкалоїду на зміну артеріального тиску практично непомітний, – якщо зростає, то зовсім трохи й ефект короткочасний.

Кофеїн збудливо впливає на центральну нервову систему та здатний прискорювати серцебиття, виходить, що зелений чай підвищує тиск. Тому, людям, у яких спостерігаються напади гіпертонії, міцний настій пити протипоказано.

Який зелений чай пити, щоб нормалізувати тиск

Гіпертонікам рекомендовано пити пару чашок в день. Обов'язкова умова – настій повинен бути слабким. Ефект настане протягом кількох місяців при регулярному вживанні.

При несподіваному зниженні артеріального тиску, можна випити чашку міцного настою. Після вживання зеленого чаю стан нормалізується десь через 3-5 годин.

Якщо спостерігаються хронічні проблеми з артеріальним тиском, то в цьому випадку зелений чай не допоможе. Настій може розглядатися як допоміжна міра, а не як ліки. Також важливо не зловживати зеленим чаєм – денна норма від 1 до 3 чашок, не більше.