Чи можна пити чай при високій температурі фото

Чи можна пити чай при високій температурі

Часто при захворюваннях на грип або ГРВІ лікарі рекомендують пити більше гарячої рідини. Чи правда, що такі напої корисні при застуді? Чи можна пити чай при температурі? Чи ари всіх простудних захворюваннях корисні гарячі напої? Давайте розбиратися докладніше.

Як вживання гарячого чаю відбивається на стані хворого

Мабуть, до того що при застуді корисно пити гарячий чай, молоко, розведене кип'яченою водою перетерту малину з цукром або варення, ми звикли з дитинства. Багато хто навіть не замислюються про користь цих напоїв, а просто починає їх вживати, як завжди робили й радили наші мами та бабусі. Зараз багато лікарів схиляються до думки, що такий метод лікування не завжди вірний та дієвий, особливо при простудних захворюваннях горла. Справа в тому, що гаряча рідина обпікає запалені слизові, що провокує ще більше навантаження для організму на їх відновлення. Від гарячого чаю може наступити тільки тимчасове полегшення.

Чи допомагає одужати чай з лимоном

Чай з додаванням лимона – це ще один рецепт для боротьби з простудними захворюваннями з нашого дитинства. Невже цей напій дійсно є дієвим? На жаль, ні. Виявляється, вітамін С під дією окропу руйнується. Щоб відновити брак аскорбінової кислоти в організмі, краще вживати продукти з її багатим вмістом (обліпиху, смородину, квашену капусту, паприку і т.п.), а не пити гарячий чай з лимоном.

Чи корисний чай з малиною при застуді

Малина також вважається хорошим народним засобом при застуді. Вона є природним антибіотиком і прискорює процес потовиділення при температурі. При вживанні чаю з малиною дуже важливо враховувати особливості організму, – поповнювати запаси рідини. Виходить, що викликавши сильне потовиділення, напій може спровокувати зневоднення, внаслідок чого кров стає густішою, і це призводить до утворення мокротиння в горлі та легенях. Таким чином, ризик загострення захворювання дуже значний. Тому, дуже важливо спочатку випивати кілька склянок нейтральної рідини, а потім вже тільки пити чай з малиною.

Так а як же бути з вживанням гарячих напоїв, яке радять лікарі? Чи ефективний чай при простудних захворюваннях та грипі? Тут є нюанс – напої не повинні бути гарячими. Ефект від чаю буде, якщо пити його теплим. І від лимона користь є, якщо не додавати його в окріп.