Молокочай: як готувати і пити, щоб схуднути фото

Молокочай: як готувати і пити, щоб схуднути

А чи знаєте ви, що за один день можна скинути до 4 кілограмів ваги, якщо провести його виключно на молокочаї? Цей чудодійний напій завжди на озброєнні у тренерів з харчування, а також його дуже люблять вітчизняні та зарубіжні знаменитості. Що собою являє молокочай, як його правильно готувати і пити, розповідаємо в цій статті.

Що таке молокочай

З назви зрозуміло, що компонентами напою виступають молоко та чай. Але не варто плутати рецепт зі звичним додаванням молока в чай. У випадку з молокочаєм суха заварка всипається безпосередньо в гаряче молоко. У класичному рецепті використовується зелений чай, і він дає найбільш помітний результат у схудненні. Але, якщо у вас є протипоказання до його вживання, то можете заварювати чорний. Для поліпшення смаку в готовий напій дозволяється додати чайну ложку меду.

Як допомагає худнути

Розвантажувальний день на одному молокочаї допомагає схуднути на кілька кілограм – від 1 до 4. Пов'язано це з його сечогінною та жовчогінною дією. Напій приводить в норму функцію виділення: позбавляє від зайвої рідини і надає легкий проносний ефект. Пережити розвантажувальний день на молокочаї досить просто, адже молоко дає відчуття ситості, а чай тонізує та додає сил. До вечора у вас не буде спостерігатися занепад сил, як наприклад, на яблучній або огірковій дієті. Але не забувайте про сечогінну і послаблюючу дію напою – вживайте чисту негазовану воду, щоб не порушити водно-сольовий баланс.

Як правильно варити

Готується напій на молоці жирністю до 1,5%. Протягом дня рекомендується його випивати не менше 1 л.

Схема приготування наступна:

1.     На 1 л гарячого, доведеного до кипіння молока взяти 2 столові ложки сухого чаю.

2.     Всипати, добре перемішати, не кип'ятити, дати настоятися 20 хвилин.

3.     Процідити і приймати рівними порціями по 250 мл чотири рази на день.

Чай для приготування напою можна брати як чистий, так і з натуральними добавками, наприклад, пелюстками жасмину, спеціями.

Як пити молокочай для схуднення

Напій можна вживати як теплим, так і холодним. Він добре втамовує спрагу. У разі виникнення запаморочення або почуття слабкості, розвантажувальний день необхідно припинити і поїсти.

Пити молокочай можна і в звичайний день, замінюючи ним один прийом їжі. Так схуднення буде проходити повільніше, але з меншим стресом для організму.