Готуємо грог - напій англійських мореплавців  фото

Готуємо грог - напій англійських мореплавців

Останнім часом дуже холодно, саме час погрітися. Тому сьогодні будемо готувати зимовий коктейльчик, який називається грог. Він подається гарячим (приблизно 70 градусів) і по суті складається з двох інгредієнтів - гарячий чорний чай і ром.

Приготування

1. Заварюємо наш улюблений чорний чай. Добре підійде як класичний, так і з бергамотом.

2. Беремо чашку побільш, наливаємо в неї чай і ром в рівних кількостях.

3. Додаємо чайну ложку цукру або ваш улюблений сироп.

4. Щоб грог став повноцінним - додаємо в нього скибочку лимону.

5. Для тих хото обожнює спеції, додаємо корицю, гвоздику, імбир.

6. Робимо другу порцію, кличемо кума і обговорюємо, як тяжко жилося британським морякам  у 17-18 столітті.

Історія

У цього напою досить цікава історія, вона сягає своїм корінням до 17-18 століть і починається на суднах британського королівського флоту. Справа в тому, що в ці непрості часи, кожному бійцеві покладалася в день добова норма вживання алкоголю, у вигляді половини пінти 80% рома (приблизно 250 мл).

Одного разу відомому капітану Едварду Вернону (офіцеру Королівського флоту, 1723 р.н.), набридло постійне пияцтво і дебош на кораблі, і він наказав розбавляти ром водою з додаванням лимонного соку, при цьому обсяг напою залишити тим же – 250 мл на людину.

Капитан Эдвард Вернон

Капітан Едвард Вернон

 

Морякам не сподобалося таке нововведення, адже алкоголю в підсумку вони отримували в два рази менше. Напій вони стали називати на честь накидки капітана-тирана, яку він постійно носив на своєму кораблі, на англійській мові вона називається «grogram cloak» - скорочено просто «грог».

grogram cloak

Накидка капітана