Зелений чай захищає організм від вірусних інфекцій: як це працює фото

Зелений чай захищає організм від вірусних інфекцій: як це працює

Про користь зеленого чаю відомо багато: він допомагає підбадьоритися, схуднути, поліпшити стан шкіри, а також ефективно протистояти застуді. Як саме ароматний, улюблений багатьма настій бореться з вірусними інфекціями, дізнаємося з цього матеріалу.

Зелений чай для профілактики грипу та ГРВІ

У складі зеленого чаю присутня велика кількість антиоксидантів, зокрема, поліфенолів катехінів, які мають противірусну дію. Вони знижують здатність вірусів проникати в клітини організму, а також уповільнюють їх активність і здатність розмноження. Одночасно катехіни працюють на підвищення імунітету:

- нейтралізують дію вільних радикалів;

- покращують засвоєння вітаміну С;

- зміцнюють стінки судин.

Вміст катехінів в зеленому чаї вищий, ніж в інших продуктах: яблуках, винограді, чорному шоколаді. А регулярне вживання двох чашок напою в день знижує ризик захворіти на грип на 75%. Крім того, вчені довели, що полоскання горла настоєм зеленого чаю на ранній стадії застуди підвищує ймовірність уникнути розвитку хвороби на 32%.

Як допомагає зелений чай, якщо вже захворів?

Якщо застуди все ж не вдалося уникнути, то не відмовляйтеся від зеленого чаю – це досить ефективні ліки:

- сприяє інтенсивному потовиділенню і виведенню токсинів, що прискорює очищення організму;

- зменшує напади кашлю, прискорює виведення мокротиння з бронхів;

- вбиває віруси та бактерії в носоглотці і горлі;

- знижує температуру тіла.

Крім того, зелений чай – натуральний продукт, який можна вживати дітям, вагітним і людям похилого віку. Важливе правило – пити його необхідно не гарячим, а теплим і невеликими ковтками. При бажанні, в напій можна додати лимон або мед. І обов'язково вибирайте якісний зелений чай – користі від нього буде значно більше!