Чи бадьорить зелений чай? фото

Чи бадьорить зелений чай?

Зелений чай є одним з найпопулярніших гарячих напоїв. Чашечка такого настою підбадьорить організм після пробудження, позбавить від ранкової розслабленості та підготує організм до активного дня. А все завдяки своєму унікальному складу. Що ж міститься в зеленому чаї? Чи завжди зелений чай бадьорить або може і заспокоювати? Давайте дізнаємось із цього матеріалу.

Чим унікальний склад

Зелений чай – настій, який здобув популярність не тільки завдяки своєму чудовому смаку, але і за рахунок унікальності складу. У свіжозвареному напої містяться вітаміни, такі як В1, В2, С, каротин і РР. Також в ньому присутні амінокислоти, мінерали (кальцій, натрій, залізо, цинк, калій) і мікроелементи. Завдяки зазначеним корисним речовинам вживання зеленого чаю сприяє:

- зняттю втоми;

- поліпшенню настрою;

- підтримці водного балансу.

Зелений чай дарує бадьорість та тонізує завдяки вмісту теїну, який впливає на організм людини подібно кофеїну. Однак принцип роботи цієї речовини інший, більш делікатний. Після випитої чашки зеленого чаю ефект бадьорості настає не так швидко, як після випитої кави, але тривалість його довша приблизно в 2-3 рази.

Бадьорить або заспокоює?

Серед любителів зеленого чаю думка розділилася: одні з них вважають, що настій здатний бадьорити і тонізувати, інші стверджують, що напій добре заспокоює та розслабляє організм. Виявляється, обидві думки правильні. Ефект залежить від тривалості заварювання напою.

Якщо перед вживанням заварювання триває 2 хвилини, то на організм людини настій буде давати тонізуючу дію і підвищувати рівень енергії. У тому випадку, якщо настій витримувався близько 5 хвилин, то він надасть протилежний ефект, - розслаблюючий. Однак, варто враховувати, що зелений чай на кожну людину має індивідуальний вплив. Тому, щоб вживання настою викликало бадьорість або заспокоїло, коли це буде потрібно, слід попередньо поспостерігати, як саме напій впливає на ваш організм, в залежності від часу доби і концентрації заварки.

У нашому інтернет-магазині представлений великий асортимент зеленого чаю. Для бадьорості чи навпаки розслаблення можна вибрати чистий сорт або з різними натуральними добавками: шматочками сушених фруктів, пелюстками квітів.