Чому зелений чай називають «літнім» напоєм і як він захищає шкіру від сонця фото

Чому зелений чай називають «літнім» напоєм і як він захищає шкіру від сонця

 

Вживаючи зелений чай влітку, ви не тільки насолоджуєтеся приємним смаком улюбленого напою, але і допомагаєте своєму організму легше перенести спеку, а також зменшити негативний вплив УФ-променів на шкіру. З чим же пов'язаний такий ефект?

Захищає від сонячних опіків та фотостаріння

Уберегти шкіру від шкідливого впливу ультрафіолету здатні не тільки сонцезахисні креми, а й зелений чай. Це з'ясували британські вчені в ході дослідження, яке показало, що щоденне вживання двох чашок свіжозвареного настою на третину знижує чутливість шкіри до сонячних променів.

Листя зеленого чаю ферментовані слабо, тому зберігають в своєму складі велику кількість поліфенолів, антиоксидантів, які активно захищають шкіру від вільних радикалів, знімають подразнення. А також вони нейтралізують руйнівну дію ультрафіолету: прискорюють розпад меланіну і прискорюють синтез колагену і еластину, запобігаючи появі пігментних плям і ранньому утворенню зморшок.

Не менш корисне і зовнішнє застосування заварки зеленого чаю замість тоніка. Після нанесення його на шкіру ймовірність отримання сонячного опіку знижується на 66%.

Виводить зайву рідину

Зелений чай багатий алкалоїдами теоброміном і теофіліном, що мають сечогінну і судинорозширювальну дію. Завдяки цьому напій знижує тиск в судинах, позбавляє організм від зайвої рідини і допомагає боротися з набряками.

Підвищує активність

У складі зеленого чаю також присутній алкалоїд кофеїн, а точніше танат кофеїну, який має м'який тонізуючий ефект, підвищує розумову працездатність, стимулює роботу серцево-судинної системи, не перевантажуючи останню, на відміну від кофеїну в каві, котру пити в спеку лікарі не рекомендують.

Нейтралізує жирний блиск на обличчі

Під впливом високих температур сальні залози працюють активніше, тому у власниць жирної та комбінованої шкіри влітку на обличчі швидко з’являється жирний блиск, а макіяж тримається недовго. Зелений чай і в цьому випадку прийде на допомогу. Щоб шкіра довше залишалася матовою, а макіяж не «плив», просто протирайте вранці обличчя залишками заварки або застосовуйте косметику, в складі якої є екстракт листя зеленого чаю.

Виходить, що «літнім напоєм» зелений чай назвали недарма, він дійсно рятує в спеку – хоч пийте його, хоч використовуйте зовнішньо.