Який чай можна пити при годуванні груддю? фото

Який чай можна пити при годуванні груддю?

Все, що п'є мама, дістається і малюкові, тому вибирати напої треба ретельно. У період грудного вигодовування педіатри радять не вживати каву, а замінити її чаєм з молоком. Але і в цьому випадку теж є обмеження. Розповідаємо, які.


Як пити чорний чай при грудному вигодовуванні

Існує думка, що чорний солодкий чай з молоком або зі згущеним молоком сприяє збільшенню кількості молока у мами, яка годує малюка груддю. Та це не зовсім так, оскільки на лактацію впливає вживання будь-якої рідини. Достатньо пити не менше 2,5 л води в день, щоб не хвилюватися з приводу зниження кількості молока. Хоча і від однієї-двох чашок чорного чаю також не слід відмовлятися. Головне, щоб напій був не гарячим, а теплим і не міцним. Ось ще кілька корисних порад, як краще мамі пити чай, щоб не нашкодити дитині:

- вибирайте чисті сорти чаю, без добавок, щоб не спровокувати у дитини алергію;

- не пийте чай безпосередньо перед нічним годуванням - кофеїн може діяти збудливо на малюка;

- при бажанні, додайте в чай ​​молоко або шматочок лимона - з медом краще трохи почекати, тому що в ньому теж можуть бути алергени.
 

Чи можна пити зелений чай мамі, що годує

Зелений чай багатий антиоксидантами, вітамінами і мінералами, які зміцнюють імунітет, тому позитивно впливає на організм годуючої матері і дитини. Але найбільша користь від цього смачного і ароматного напою буде, якщо не перестаратися з кількістю - нормою вважається 2-3 невеликі чашки в день. Як і чорний, зелений чай містить кофеїн, тому має тонізуючий ефект, що може стати причиною неспокійної поведінки дитини. Вживати напій рекомендовано в теплому вигляді і в ранковий час. Також можна скористатися деякими прийомами при його приготуванні:

- зливати першу заварку - більше 80% кофеїну вивільняється на самому початку, витримаєте настій 30-40 секунд і злийте;

- заварювати слабкий чай - вгадати з міцністю допоможуть крупнолистові сорти чаю, де ви зможете точно відміряти кількість листочків.

Подбайте про своє і здоров'я малюка - вибирайте чорний і зелений 100% цейлонський чай в нашому інтернет-магазині «Мохан».

Знак качества цейлонского чая