Які інгредієнти потрібні для суші? фото

Які інгредієнти потрібні для суші?

Суші — страва, яка набула популярності по всьому світу. Їх всесвітня гастрономічна подорож привнесла чимало коригувань та нюансів у класичний рецепт. Однак основні інгредієнти для суші залишаються незмінними, саме про них поговоримо нижче. Для тих, хто ще не знає, де купити гуртом якісні продукти для японських страв, рекомендуємо заглянути в каталог інтернет-магазину Plus-pack: https://plus-pack.com.ua/ua/g112670119-produkty-horeca.

Основні інгредієнти для суші та ролів

Який би вид суші чи ролів ви не готували, у них завжди буде присутній рис. Для приготування страв японської кухні краще використовувати не довгий, а кругло зернистий рис. Якщо пакування рису дозволяє його розглянути, зверніть увагу на цілісність зерен та їх колір, якісна крупа матово-прозора. На батьківщині суші найчастіше використовують сорти «коші хікарі», «акіта комачі» та «фушигон».

Друге почесне місце серед інгредієнтів для суші належить норі, які є сушеними морськими водоростями. Зовні нагадують темно-зелений шорсткий папір. При виборі норі віддавайте перевагу продуктам з маркуванням «А», «Gold» або «Silver». Трохи нижче класом знаходяться норі «Red» та «Green». Листи норі повинні бути еластичними, гнучкими і однорідними, можуть мати коричневий, зеленуватий або золотистий відтінок.

За гостроту та можливість розкуштувати кожен вид суші відповідає маринований імбир. Корінь подається у формі тонких рожевих або жовтих пелюсток, має приємний солодко-гострий соус.

Васабі — японський хрін, добре відомий за яскравим салатовим кольором. Сама маса схожа на еластичний крем, користується великою популярністю в національних стравах не тільки Японії, а й Австралії, Америки. Чому саме васабі відзначився «супроводжувати» суші та роли? Вся річ у тім, що він чудово розкриває смак рибних страв та поєднується з норі.

Інгредієнти для суші: начинки

Перше, що спадає на думку, коли мова заходить про суші — риба. Традиційно використовуються океанічні види, зокрема вугор, макрель, лосось, тунець. Серед морепродуктів уваги варті восьминоги, мідії, кальмари, морські їжаки та рибна ікра.

Якщо ви націлилися на приготування вегетаріанських суші, можна сміливо купувати гуртом свіжі огірки, спаржу, тофу, ямс, маринований дайкон і навіть гарбуз. Не забувайте про м’які кремові сири, наприклад «Філадельфію», а також яєчний омлет.