Промислові кліматичні камери: сфера використання та види апаратів фото

Промислові кліматичні камери: сфера використання та види апаратів

Кліматичні камери ТХВ (тепло-холод-волога) використовують для створення особливих умов, які максимально наближені до природних. Пристрій точно моделює показники вологи та температури природного середовища. Це дуже важливо для науково-дослідних лабораторій, промислових підприємств (у тому числі оборонних, авіаційних та інших). На вибір представлені різні промислові кліматичні камери, вибрати їх можна на сайті pro.osushiteli.ua. Тут же представлена повна інформація про продукцію.

Конструкція та особливості

Пристрій (залежно від сфери його використання) складається з таких блоків:

  • - Робочий простір. Це практична та зручна металева шафа з теплообмінниками. Для відправки зразків використовують спеціальні дверцята. Додатково монтовано невелике оглядове вікно, яке дозволить стежити за ходом випробувань. Обов'язково робоча камера має надійну та міцну підставу, що складається з рами на ніжках. Додатково встановлюють елементи захисту від перемерзання й перегріву.
  • - Холодильний апарат. Найчастіше знімний, дозволяє знижувати рівень температури до потрібних значень.
  • - Парогенератор. Пристрій, необхідний для створення та контролю потрібного обсягу пару.
  • - Датчик. Регулюють рівень тиску, температуру, інші показники.
  • - Щит керування. Має кілька важелів та кнопок, за допомогою яких оператор задає умови роботи.
  • - Запірні елементи. Дозволяють ізолювати камеру, виключають контакти з зовнішнім середовищем.

За допомогою кліматичних камер проводять випробування в різних галузях. Перевіряють за допомогою обладнання стійкість об'єктів до зовнішнього середовища, в тому числі соляного туману, холоду, вологи, підвищеної температури, піску й пилу, різного рівня атмосферного тиску. Підходить практичний апарат для дослідження будівельних матеріалів, в тому числі бетону.

Види та призначення кліматичних камер

Сучасне обладнання представлено різними видами. На вибір представлені кліматичні камери:

  • - Холоду й тепла. Дозволяють перевірити працездатність, особливості зміни характеристик радіоелектронних приладів, продуктів харчування, структури будматеріалів, медикаментів, хімічних компонентів та ін.
  • - Соляного туману. Апарат дозволяє штучно створювати особливі умови, які здатні зістарити будь-який матеріал. У робочий простір вводять сіль, хлорид міді або оцет.
  • - Холоду. Матеріал, вироби, прилади перевіряють на стійкість до знижених температур. Для охолодження використовують спеціальні реагенти.

Використовують для проведення випробувань й камери вологи та тепла. Вони дозволяють при необхідності коригувати температуру, рівень вологості. За допомогою такого пристрою різні підприємства створюють стандартну або зразкову продукцію.