Корисні поради щодо вибору електричного чайника фото

Корисні поради щодо вибору електричного чайника

Без чайника у будинку нікуди. Простий та неймовірно ефективний прилад дозволяє за лічені хвилини закип'ятити воду, щоб приготувати гарячі страви та напої. Особливо популярні сьогодні електрочайники, які нагрівають рідину швидше за газові, абсолютно безпечні, автоматично відключаються і мають безліч корисних функцій: від підсвічування до регулювання температури нагріву. Нижче розповідаємо про те, на які характеристики звернути увагу під час вибору ідеального кухонного помічника.

Головні нюанси при виборі електричного чайника

Перед замовленням електрочайника слід уточнити такі характеристики моделі, що сподобалася:

1. Корисний обсяг. Від показника залежить, скільки рідини зможе закип'ятити електрочайник за один робочий цикл. Чим більше людей у сім'ї чи офісі, тим місткішою має бути ємність для води, щоб не відволікатися на повторне кип'ятіння щоразу. Занадто великий чайник (наприклад, на три літри) для 1–2 чоловік теж не потрібен: він довго нагріватиметься і споживатиме багато електрики, а невикористана вода все одно охолоне.

2. Рівень потужності. Чим більше Вт видає електричний чайник, тим вища швидкість нагрівання. Однак із зростанням потужності збільшуються вартість побутового приладу та витрата електроенергії. Оптимальний показник для дому – від 1500 Вт. Чим місткіший чайник, тим вищою має бути його потужність, щоб вода нагрівалася не надто довго.

3. Матеріал корпусу. Найбільш доступний за вартістю – пластиковий чайник, який трохи важить і може бути представлений різноманітністю відтінків, але не дуже довговічний. Металеві моделі надійні, але важкі, скляні – стильні та екологічні, але складні у догляді.

4. Корисні функції та можливості. Наприклад, робота в режимі термопоту дозволяє довго зберігати нагріту воду теплою, а сполучення з мобільним додатком зручне для дистанційного ввімкнення приладу. Захист від дітей блокує робочу панель від хаотичних натискань, а вбудований таймер необхідний зайнятих людей.

5. Індикатор рівня води. Якщо кількість рідини видно зовні, не потрібно відволікатися на перевірку води в ємності. Однак цілісні пристрої з внутрішнім індикатором рідше виходять з ладу за рахунок відсутності скляних прозорих елементів.

6. Виробник. Вибирайте побутові пристрої перевірених брендів, які демонструють зносостійкість та служать роками, не ламаючись. Приклад - Xiaomi, Philips, Bosch, Gorenje. На продукцію відомих виробників надається гарантія.

Тепер ви знаєте всі особливості правильного вибору електричного чайника. Бажаємо успіху!