Навіщо пють чай з мурах фото

Навіщо п'ють чай з мурах

Багато з нас любили в дитинстві пожувати кислі мурашині попки і, виявляється, робили це з користю для власного здоров'я. У Китаї вже давно їдять сушених мурах. Повідомляють "Новини з ротової порожнини".

У китайській народній медицині здавна використовуються рідкісні, але досить потужні за складом рослини, комахи, тварини, молюски і т.д.

Для виготовлення порошку з мурах використовуються гірські чорні або червоні мурахи. Гірські мурашки екологічно чисті, живуть при високому перепаді температур, можуть мешкати під снігом, тому їх склад особливо корисний.
Мурах збирають, сушать і стерилізують за допомогою ультрафіолету. Крім чистого порошку з мурах, бувають і суміші - з додаванням зеленого або чорного чаю.

Чим корисний чай з мурах

Раніше в Китаї мурах вживали в їжу, вважаючи, що це сприяє довголіттю, тонізує, зміцнює здоров'я, в тому числі і чоловіче. Зараз вже наукою доведено, що речовини які містяться в мурах, дійсно, мають властивості антибіотиків, уповільнюють процеси старіння, здатні боротися з ревматизмом, артритом та іншими захворюваннями суглобів, можуть допомогти при хворобах печінки і дихальної системи, нервових розладах, проблемах з серцем, судинами , наприклад, при атеросклерозі. Спектр корисної дії дуже широкий.

Що міститься в мурах:

    - Мурашина кислота
    - Валерофенон
    - Фенілоцтова кислота
    - Алкалоїди та інші біологічно активні речовини
    - 27 амінокислот, в тому числі вісім незамінних амінокислот, необхідних нашому організму
    - Вітаміни групи B, вітамін Е і С у великій кількості
    - Цинку міститься в 10 разів більше, ніж в будь-яких фруктах
    - Залізо, селен, магній і інші мікроелементи

Особливо в Азії цінується здатність мурашиного чаю позитивно впливати на статеву функцію чоловіків: покращувати потенцію, збільшувати тривалість ерекції і підвищувати чутливість.

Як вживати

Для щоденного вживання краще вибирати менш концентрований продукт, наприклад, на основі зеленого чаю, який можна вживати кілька разів на день, як звичайний чай. Його потрібно заварювати за допомогою гарячої води і наполягати недовго - 3-5 хвилин.

Чистий чай з мурах готується майже так само: чайну ложку порошку заливають окропом, дають настоятися і випивають не частіше двох разів на день після їди. Практично безбарвний настій має кисло-солоним смаком.

Іноді китайці наполягають чистий порошок на ... вини протягом двох тижнів і приймають еліксир по чайній ложці після їди.
Якщо у вас є харчові алергії, наприклад, на рибу, креветки, пилок та інші, порошок з мурах слід вживати з обережністю.