Що налити гостям на Новий рік: 5 простих рецептів новорічного чаю фото

Що налити гостям на Новий рік: 5 простих рецептів новорічного чаю

Список новорічних страв приблизно зрозумілий: олів'є, «шуба», мімоза, бутерброди з ікрою, холодець, фарширований гусак та Наполеон… Але навіть якщо ваше меню вже сформоване та оскарженню не підлягає, зверніть увагу на цю статтю. У нас є п'ять рецептів, які не займуть багато часу і не загрожують вам та вашим гостям зайвими кілограмами та хворою головою.

 

Новорічний чай

Цього напою треба відразу робити якомога більше: у нього найноворічніший аромат завдяки поєднанню «хвойного» розмарину та мандаринів. А китайський зелений чай у ролі основного інгредієнта підбадьорить і допоможе дочекатися бою курантів навіть самому сонному жайворонку. Подавайте новорічний чай першим гостям, які страждають в очікуванні або всім відразу, в перерві між салатами і гарячою стравою, і навіть як десерт. Тільки заздалегідь запасіться основними інгредієнтами, тому що чайник миттєво пустітиме!

Для приготування 1 порції знадобляться:

     - Зелений чай - 1 пірамідка
     - Розмарин-½ гілочки
     - Мандарин - 1/4 частина
     - Цукор очеретяний – 1 кубик

У стаканчик кладемо пірамідку з чаєм, половину гілочки розмарину і ¼ частина мандарину. Заливаємо все гарячою водою (98-100 ° С) і залишаємо настоюватися 5 хвилин. Дістаємо пірамідку та додаємо цукор.

 

Чай для великої компанії «Теплий вечір»

Цей чайний напій – майже класичний глінтвейн: він, хоч і не має звичного рубінового кольору, але дарує насичений смак теплого зимового частування з прянощами та ароматом свята. Якщо у вас немає великого термоса, попросіть друзів захопити його з дому, приготуйте заздалегідь інгредієнти і обов'язково заваріть цей чай перед виходом на вулицю. Адже ви напевно підете всією компанією на гірку або дивитися феєрверк!

Для приготування 1 порції (250-300 мл) знадобляться:

     - Чорний чай - 1 пірамідка
     - Кориця – 1/2 палички
     - Імбир невеликий шматочок
     - Розмарин – 2 см
     - Апельсин – ½ кружечка
     - Цукор очеретяний – 1 кубик

У склянку кладемо пірамідку з чаєм, прянощі, розмарин і ½ кружечка апельсина. Заливаємо все гарячою водою (98-100 ° С) і залишаємо настоюватися 5 хвилин. Дістаємо пірамідку і додаємо шматочок цукру.

 

Чай для дітей «Зимова казка»

Дитячий варіант святкового напою – із солодким ягідним смаком, доповнений освіжаючою м'ятою та ніжною теплою ноткою прянощів. Саме те, що сподобається «зайчикам» та «сніжинкам», адже всі ми знаємо, як складно змусити їх випити гарячий чай. Так ось, з цією знахідкою є ймовірність, що вони навіть не згадають про солодощі і слухатимуть вас весь рік.

Для приготування 1 порції (250-300 мл) знадобляться:

     - Чорний чай – 1 пірамідка
     - М'ята – 2 листочки
     - Рожевий перець -1 чайна ложка без гірки
     - Цукор очеретяний – 1 кубик

У склянку кладемо пірамідку з чаєм, м'яту та апельсин. Заливаємо все гарячою водою (98-100 ° С) і залишаємо настоюватися 5 хвилин. Дістаємо пірамідку та додаємо цукор.

 

Чай для дорослих «Зимова свіжість»

Напій для тих, хто старший – з «серйозним» присмаком бадяну, лимонною кислинкою та затишним домашнім чебрецем. Зігріває, піднімає настрій та налаштовує на душевні бесіди та затишні спогади. Бонусом до цього чаю йдуть чарівні властивості бадьяна та чебрецю, незамінні в холодну пору року.

Для приготування 1 порції (250-300 мл) знадобляться:

     - Чорний чай - 1 пірамідка
     - Чабрець свіжий - 1-2 гілочки
     - Зірочка бадяна – 1/3 зірочки
     - Цукор очеретяний – 1 кубик

У склянку кладемо пірамідку з чаєм, чебрець та бадьян. Заливаємо все гарячою водою (98-100 ° С) і залишаємо настоюватися 5 хвилин. Дістаємо пірамідку і кладемо шматочок цукру.

 

Чай для відновлення сил «Ранок Нового року»

Можливо, найважливіший чай у цій добірці! Саме він допоможе прийти до тями вранці 1 січня, особливо якщо газованих напоїв та майонезу напередодні було надто багато, а поспати вдалося замало. А ще цей напій – вдала комбінація пуеру з імбиром та м'ятою. Впевнені – більшість із вас до цього моменту навіть не пробували прикрашати модний китайський чай добавками!

Для приготування 1 порції (250-300 мл) знадобляться:

     - Шу пуер – 1 чайна ложка
     - Імбир свіжий – 1 чайна ложка
     - М'ята – 1 гілочка
     - Цукор за смаком

У чайник для заварювання насипаємо пуер, заливаємо 50-100 мл гарячої води 100 С ° і відразу ж зливаємо першу заварку (промиваємо чай). Додаємо до промитого пуера порізаний соломкою імбир (2 чайні ложки), гілочку м'яти і заливаємо гарячою водою (98-100 ° С). Наполягаємо 5-7 хвилин і розливаємо по чашках. За бажання можна додати цукор.