Чи корисний зелений чай з молоком фото

Чи корисний зелений чай з молоком

Про користь зеленого чаю відомо давно. Але його люблять не тільки за благотворний вплив, а й за смакові якості та аромат. Такий настій можна пити як у чистому вигляді, так і з добавками. Сьогодні поговоримо про поєднання чаю з молоком. Ви ж пробували такий напій? Чи можна пити зелений чай з молоком? Корисно це для організму? Чи не шкідливо? Давайте шукати відповіді на ці питання.

Чи варто додавати молоко в зелений чай

Спочатку відзначимо, що все залежить від:

·       чайної культури країни;

·       індивідуальних переваг;

·       місця зростання сировини.

Індійський та цейлонський зелений чай зазвичай більш терпкі, а додавання в настій молока пом'якшує смак напою, прибирає притаманну гірчинку. У Китаї не прийнято розбавляти чай, в тому числі й молоком. Його п'ють виключно в чистому вигляді. Але варто зазначити, що сорти, вирощені в Піднебесній, м'якіші та мають солодкуватий присмак, тому додаткових добавок не потребують. Однак, багато хто просто любить зелений чай з молоком. Користь і шкода від цього напою є? Швидше його вплив позитивний.

У чому користь

Якщо пити зелений чай з молоком, користь для організму буде. Все логічно, адже компоненти двох напоїв добре поєднуються один з одним. При вживанні настою з молоком зменшується концентрація теїну і засвоюваність лактози поліпшується. Даний напій зменшує дефіцит кальцію та насичує організм іншими поживними речовинами, при цьому навантаження на шлунок мінімізується.

При вживанні зеленого чаю з молоком:

·       поліпшуються обмінні процеси;

·       прискорюється процес детоксикації;

·       знижується шкідливий холестерин.

Крім цього, настій багатий антиоксидантами. Також напій може вживатися як м'який сечогінний засіб. Виходить, що зелений чай з молоком показаний при схудненні та усуває набряки. Користь напою спостерігається при захворюваннях серцево-судинної системи і шлунково-кишкового тракту. Ще чай з молоком п'ють для зміцнення імунітету. Настій допоможе при гіпертонії й навіть посприяє загоєнню невеликих подряпин і ран: він уповільнює процес розмноження бактерій та шкідливих мікроорганізмів, прискорює процес згортання крові і регенерації тканин.

Калорійність зеленого чаю з молоком

У 100 мл зеленого чаю міститься близько 1-3 калорій. Виходить, що в чашці настою не більше 6. Але, якщо напій доповнити добавками, – вони істотно змінять його калорійність. Тому, якщо даний параметр в настої для вас важливий, для зеленого чаю варто вибирати знежирене молоко. Саме зможете зберегти низьку калорійність напою.