Корисно або шкідливо вживати зелений чай чоловікам фото

Корисно або шкідливо вживати зелений чай чоловікам

Зелений чай вважається напоєм, що надає позитивний вплив на організм людини. Але не варто розглядати настій як панацею від безлічі хвороб. Якщо напій неправильно приготувати, то він може стати навіть токсичним. І тут виникає питання: на сильну половину суспільства якось по-іншому впливає зелений чай? Користь і шкоду для чоловіків надає настій чи ні? Давайте розберемося в позитивних і негативних моментах, викликаних вживанням напою.

Про користь зеленого чаю для чоловіків

Чим корисний зелений чай для чоловіків? Перший плюс – позитивний вплив на потенцію. Тут не йдеться про якийсь чудодійний засіб. Вживання зеленого чаю перешкоджає подальшому погіршенню проблем з потенцією та дозволяє довше зберігати тонус. Пояснити такий ефект просто. У настої міститься велика кількість цинку, який бере участь у виробленні тестостерону, – гормону, від якого саме залежить чоловіча сила.

Користь зеленого чаю для чоловіка доведена множинними дослідженнями вчених. Зелений чай притупляє активність СОХ-2, ферменту, який призводить до розвитку раку простати.

Про шкоду зеленого чаю для чоловіків

Якщо вживати зелений чай правильно і в помірній кількості, то він є безпечним та навіть дуже корисним. Про що було сказано раніше. А ось якщо настій пити в великих обсягах протягом тривалого часу, то він може шкідливо вплинути на стан здоров'я.

У чайному листі міститься кофеїн, який при великій концентрації може стати причиною головного болю, нервозності, безсоння, діареї, забудькуватості та ряду інших недуг. Алкалоїди впливають на серцево-судинну систему. При надмірному вживанні чаю часто настає перезбудження, яке може призвести до збою в нормальній роботі організму чоловіка.

Настій необхідно пити з обережністю і в разі прийому деяких лікарських препаратів, зокрема, стимуляторів, гормонів, антибіотиків. На таке поєднання організм може дати несподівану реакцію, наприклад, ускладнення на печінку. Оптимальну дозу напою може підказати ваш лікар.

Пити чи не пити зелений чай кожен чоловік вирішує для себе сам. Але в будь-якому випадку вживання напою має бути помірним. Важливо пам'ятати, що зелений чай рекомендовано пити в першій половині дня.

Вибрати чай до смаку завжди можна в нашому каталозі.