Чи допоможе зелений чай нормалізувати стул фото

Чи допоможе зелений чай нормалізувати стул

Про здатність чорного міцно завареного чаю зупиняти діарею відомо давно, а як же зелений впливає на організм, закріплює або проносить? Почнемо з того, що ці напої відрізняються між собою, в першу чергу, ступенем ферментації, а значить і вмістом деяких елементів: у зеленого чаю вона слабша, і склад не такий багатий мікроелементами та вітамінами. Але чи впливає це на здатність настою усувати діарею? Давайте розбиратися, який механізм дії зеленого чаю щодо стулу.

Кріпить чи викликає пронос

Проносний або закріплючий ефект має зелений чай? Як виявляється, багато залежить від того, який по насиченості настій вживати. При нападах діареї напій може допомогти, поступово нормалізуючи процес випорожнення та знімаючи симптоми. При запорах настій робить протилежний ефект – розріджує стул.

Як відомо, якісний зелений чай, здатний:

   - нормалізувати роботу шлунково-кишкового тракту;

   - позбавити від метеоризму;

   - прискорити метаболізм;

   - вивести токсини і шлаки;

   - розщепити жири.

З давніх-давен напій застосовують як лікарський засіб. Він має масу позитивних властивостей, але не дивлячись на це, зловживати ним не можна. Це стосується і нормалізації стула.

При діареї

У разі діареї потримати заварку треба трохи довше ніж зазвичай, але не залишати в ній чайне листя на тривалий час, адже це спровокує виділення шкідливих речовин в настій. Також враховуйте, що деякі компоненти у великій концентрації негативно впливають на роботу шлунка, печінки і нервової системи.

Закріплюючий ефект після вживання міцного зеленого чаю настає поступово. І, що важливо, не викликає запору в подальшому, як деякі медичні препарати, що швидко усувають діарею.

При запорах

При запорах рекомендовано пити слабкий настій. Такий напій послаблює, але не миттєво, а поступово. Досить кількох чашок зеленого чаю, щоб процес випорожнення нормалізувався. Важливо не перестаратися, адже можна, разом з розрідженням стула посилити сечогінний ефект і спровокувати зневоднення організму.

З тим, зміцнює або проносить зелений чай, ми розібралися. Але існують певні протипоказання використання напою для усунення симптомів діареї або запору. Людям, які мають захворювання шлунково-кишкового тракту, нервової системи вживати настрій заборонено. Вагітним і мамам, що годують груддю, можна випивати максимум одну чашку зеленого чаю в день. Маленьким дітям напій вживати не можна.

Якщо вирішили спробувати нормалізувати стул за допомогою зеленого чаю, – вибирайте якісну продукцію. У нашому інтернет-магазині ви знайдете кілька варіантів без добавок: крупнолистовий та середньолистовий.