Яка денна доза чаю не зашкодить здоровю фото

Яка денна доза чаю не зашкодить здоров'ю

Деякі поціновувачі чаю п'ють цей напій і з самого ранку, і протягом дня, і ввечері, і навіть перед сном. Чи не забагато настою вони вживають, адже це не вода? Скільки чаю можна пити в день, щоб не завдати шкоди здоров'ю? Давайте спробуємо розібратися.

Скільки чаю можна пити

Напій має багатий хімічний склад, за рахунок чого впливає на організм людини. Не залежно від того, який чай ви вибираєте, він впливає на організм вже з першого ковтка. Навіть невелика порція настою має значення. Скільки зеленого чаю можна пити в день, щоб можна було відстежити надану їм вплив?

При вживанні від 4 до 6 чашок настою на добу спостерігається позитивний ефект: зміцнення кровоносних судин, зниження ваги і т.п. Експертами відзначається, що чим більше напою випивається людиною, тим більше очевидний його вплив на здоров'я. Але варто відзначити, що не так обсяг випитого настою має значення, скільки якість сировини, з якої отримано напій. Саме цей фактор більш значущий, адже складом чайного листя визначається кількість різних речовин, що потрапляють в заварку.

Виходить, щоб поліпшити здоров'я, варто пити дуже багато якісного чаю? Або все-таки є якась норма, перевищуючи яку, можна завдати шкоди організму?

Чи шкодить здоров'ю чай у великих обсягах

У дослідженнях вчених не наведено даних щодо того, як часто можна пити зелений чай, та чи є побічні ефекти від настою. Але мова йде саме про якісну сировину. Негативно на здоров'я людини впливає низькоякісний чай, в якому містяться фториди. Така сировина найчастіше представлена в:

- дешевих чайних пакетиках;

- деякій брикетованій розфасовці;

- швидкорозчинних напоях;

- чаях без кофеїну.

Якщо продукт якісний, то чи можна пити зелений чай щодня? Так, безумовно. Але варто також враховувати, що в настої міститься кофеїн. Деякі люди дуже чутливі до зазначеної речовини, тому їм потрібно вживати напій з обережністю. Найкраще пити зелений чай в першій половині дня. Для більшості людей чайний кофеїн повністю безпечний та не шкодить здоров'ю.

Максимальної дози вживання чаю немає, – вона визначається індивідуально. При цьому важливо враховувати безпечну кількість кофеїну й фторидів в настої. Звичайно ж, сировину варто вибирати тільки високої якості. У нашому інтернет-магазині представлений широкий асортимент чаю, який принесе здоров'ю тільки користь!