Як отримувати користь і задоволення від травяного чаю фото

Як отримувати користь і задоволення від трав'яного чаю

Чай, мабуть, найстаріший напій в історії, і люди вживали цей зігріваючий ароматний напій останні 5000 років. Він виник в Китаї і спочатку використовувався як лікарський напій. Трав'яний чай набагато краща заміна кави, так як він не містить в собі кофеїн.

 

Переваги чаїв з трав

Багато людей просто насолоджуються ароматом чаю, але чи знаєте ви, що трав'яний чай має безліч переваг для здоров'я? Ось деякі з них:

• Трав'яні чаї прекрасно рятують при лікуванні легкої застуди.

• Більшість трав'яних чаїв можуть знизити ознаки нетравлення, здуття живота і нудоти.

• Вітаміни, які містяться в чаї з трав, добре сприяють при боротьбі із захворюваннями та інфекційними зараженнями. Вони можуть скоротити ризик затяжних захворювань.

• Вживання трав'яного чаю ще виручає в боротьбі з артритом. Він дозволяє знизити біль, набряк і стомлення.

• Антиоксиданти, які входять до складу трав'яних чаїв, сприяють уповільненню старіння.

• Чаї з трав розслаблюють мізки, знімають стрес і тривоги.

• Трав'яний чай знижує кров'яний тиск краще покупних таблеток.

• Чаї з трав в цілому безпечні для дітей і вагітних жінок.

• Систематичне вживання трав'яного чаю сприяє виведенню токсинів з організму і очистити його зсередини.

• Чай зменшує ризик нападів і інсультів, а також допомагає в боротьбі з раком.

 

10 рецептів трав'яного чаю

10 рецептів для зміцнення здоров'я

Чай вже давно використовується для освіження розуму і зняття фізичної напруги, викликаного роботою. Але недавні дослідження встановили значення чаю для поліпшення здоров'я. Доступно безліч видів чаю, включаючи зелений чай, улун, чорний чай і т. д.  Багато переваги різних сортів чаю для здоров'я людини включають:

1. Чай на пелюстках ромашки при ГРВІ. Залити окропом ромашку, потім злегка остудити. Підсолодити теплий чай медом.

2. Трав'яний чай зі звіробоєм для спокійного сну. Залити звіробій склянкою води і довести до кипіння.

3. Заспокійливий чай з мелісою. Свіжу або сушену мелісу залити кип'яченою водою, прикрити кришкою і дати заваритися приблизно десять хвилин.

4. Заспокійливий чай з лавандою. Змішати м'яту і лаванду, залити окропом і дати заваритися не менше п'яти хвилин. Використовуючи ситечко для чаю, розлити чай по чашках, порізати в них свіжий лимон і додати ложку меду або цукру.

5. М'ятний трав'яний чай при ознаках гастриту. Листя м'яти залити окропом і настояти на водяній бані протягом десяти хвилин. Зняти з вогню, укутати рушником і дати заваритися ще близько п'ятнадцяти хвилин.

6. Зелений чай з фруктовим гібіскусом. Взяти улюблений зелений чай, квітки гібіскусу і трохи ягід або подрібнених фруктів. Добре перемішати інгредієнти, і додати цукор для солодощі. Налити літр кип'яченої води і дати заваритися приблизно близько трьох хвилин. Процідити трави і викинути їх.

7. Вітамінний чай з шипшиною. Перемішати нарізані плоди шипшини (висушені або свіжі) з полуницею і листям м'яти і засипати сушені ягоди полуниці. Залити окропом і дати заваритися протягом десяти хвилин.

8. Чай на основі глоду для здорового серця. Квітки або листя глоду залити кип'яченою водою і дати заваритися близько двадцяти хвилин.

9. Чай з чебрецем при шлункових захворюваннях. Змішати чебрець, кмин, м'яту перцеву і траву золототисячника. Залити окропом і дати заваритися протягом десяти хвилин.

10. Чай з дурманної липи при лихоманці. Окропом залити листя липи. Дати заваритися близько десяти хвилин і процідити.

Основною перевагою трав'яного чаю для здоров'я є відсутність в ньому калорій і кофеїну. Це означає, що він має здатність забезпечувати приємний смак, легке зволоження і загальне відчуття спокою з кожною чашкою, що робить його ідеальним нопоєм вдень або ввечері. Вважається, що чай з ехінацеєю запобігає застуду, чай з кореня кульбаби корисний для горла, чай з м'яти перцевої і імбиру допомагає травленню, а чай з ромашки часто асоціюється з його здатністю заспокоювати розум і душу.