Чому чай краще зберігати в герметичній тарі фото

Чому чай краще зберігати в герметичній тарі

Одна з головних умов зберігання чаю – герметична тара. Але іноді можна обійтися і без неї. Розповідаємо про все докладніше.

Основні правила зберігання чаю

Щоб якомога довше насолоджуватися смаком та ароматом свого улюбленого напою, дотримуйтесь наступних нескладних правил для його зберігання:

1. Сухі чайні листочки мають підвищену здатність вбирати сторонні запахи. Тому важливо виключити їх контакт з сильно пахучими продуктами: приправами, спеціями. Чай краще зберігати в герметичній упаковці (металевої або скляній банці).

2. Поступово чай видихається, втрачає свій аромат. Щоб продукт довше зберігав свої смакові властивості, потрібно обмежити його контакт з киснем. З цього слідує висновок, що герметична упаковка – найкращий варіант зберігання чаю.

3. Негативний вплив на чай робить і світло. Під його впливом хімічні процеси в сухій сировині починають протікати швидше, і майбутній настій втрачає свої властивості. Напій з такої заварки буде несмачним та тьмяним. Тому, важливо пам'ятати, що чай слід зберігати в упаковці, яка захищає від проникнення сонячного світла або ж в скляній банці, але обов'язково в темному місці.

4. Чайні листи також мають високу гігроскопічність. Щоб сировина залишалася сухою, треба щоб вологість в місці її зберігання не перевищувала 60%. Це ще раз вказує на те, що найкращі умови для зберігання забезпечує герметична тара.

5. Слабоферментірованний чай втрачає свої властивості під впливом високих температур. Така сировина любить прохолоду - від +2 до +10 градусів. Тому, деякі вважають за краще зберігати зелений чай в холодильнику. Але це не обов'язково, – і при кімнатній температурі він не буде псуватися.

Зберігання чаю в домашніх умовах

Зберігання чаю в домашніх умовах

Знаючи з власного досвіду, додамо трохи інформації про зберігання чаю в домашніх умовах. Зазвичай, 100 грамової пачки для однієї людини вистачає на 1-1,5 місяця. Звичайно ж, при його зберіганні бажано дотримуватися вищевикладених правил, але можна їх трішки послабити. Головне пам'ятати про те, що чай має зберігатися в сухому, темному місці при кімнатній температурі.

Що стосується повної герметичності упаковки – цим правилом можна частково знехтувати. Якщо чай і почне втрачати свої властивості та аромат, то за 1-1,5 місяці втрати будуть мінімальними: протягом усього періоду продукт буде якісним та придатним до вживання.

Якщо ви все ж хочете купити чай обсягом побільше, щоб вистачило на довше, – зверніть увагу на варіанти в герметичній металевій банці або в тубусі. Зберігати продукт можна прямо в цій тарі й не хвилюватися про можливу втрату його властивостей.