Чи можна заварювати зелений чай повторно фото

Чи можна заварювати зелений чай повторно

Кожен чай заварюється по-своєму. Наприклад, чорний заливається окропом, і настій із нього отримують лише один раз. Скільки разів можна заварювати зелений чай – це вже інше питання. Якщо дотримуватися правил приготування напою: заливати кип'яченою водою температурою 80-90 ˚С, то з чаїнок можна отримати настій і два, і три рази. Чи так це? Давайте розбиратися докладніше.

Повторне заварювання зеленого чаю

Чи буде смачно, якщо зелений чай заварити повторно? Звичайно ж, все визначається якістю обраного продукту. Якщо мова йде про пакетований зелений чай, – він призначений для одного заварювання. А ось скільки разів можна заварювати зелений чай листовий? Таку сировину навпаки навіть рекомендують використовувати для настою кілька разів: зазвичай два, максимум три. При більшій кількості заварювання напій не принесе ніякий користі, більше того, він буде безбарвний і несмачний.

Яку воду та посуд вибирати

Крім якісної сировини, важливу роль при заварюванні чаю відіграє вода. Найкраще вибирати бутильовану артезіанську. Якщо можливості використовувати покупну підготовлену воду немає, – можна виморозити перед кип'ятінням ту, що тече з крану. Жорстка, неочищена рідина змінює аромат напою та його смакові характеристики.

Не можна заливати зелений чай окропом, тому що листя просто зваряться, і напій не буде мати характерного для нього смаку й запаху. Більш того, таку сировини точно не вдасться повторно заварити і отримати якісний напій.

Для заварювання чаю рекомендується вибирати керамічний, фаянсовий, скляний або фарфоровий посуд. Перед тим, як засипати продукт в ємність, останню слід прогріти, – обполоснути окропом.

Температура та час заварювання зеленого чаю

Ніякого крутого окропу ні для первинного, ні для повторного заварювання! Вода, температура якої становить 98-100 ° С, руйнує зелений чай. Для якісного настою використовують рідину, нагріту до 80-90 ° С. Для повторного заварювання варто вибрати воду такої ж температури.

Скільки заварювати зелений чай повторно? Тут варто керуватися рекомендаціями виробника. Зазвичай настій з уже попередньо распареної сировини виходить швидше, тому що листя чаю розкриті і віддають свої корисні речовини, смак та аромат швидше.

Приблизно процес повторної заварки чаю займає близько 3 хвилин. Не варто витримувати настій значно довше, – це тільки зіпсує напій.