Чому кава Лювак самий найдорожча в світі фото

Чому кава Лювак самий найдорожча в світі

Копі Лювак - найдорожча кава світу. Основним фактором високої ціни є специфічний спосіб виробництва. Їїроблять з кавових зерен, які частково перетравлюються індонезійською циветою (рід хижих ссавців з сімейства віверрових), а потім виводяться з організму. Так, звучить гидко ... Зовнішній шар кавових зерен віддаляється під час обробки, а те щозалишилося  повністю очищуються перед обсмажуванням.

Незважаючи на деяке непорозуміння, Kopi Luwak насправді не різновид кави, а, скоріше, спосіб виробництва. Таким чином, смак може значно відрізнятися в залежності від джерела зерен і процесу обсмажування.

Який смак маєКопі Лювак? Він не гіркий і ароматний. У нього складний смак, м'який, землистий і солодкий з відтінком шоколаду.

Зверніть увагу: з-за шаленої популярності на деяких плантаціях вирощують циветт в жахливих умовах. Крім того, що це негуманно, це призводить до поганої якості кави, тому що травна система циветт руйнується через незбалансовану дієту. Якщо дієта недостатня, цей ферментативний процес не буде ефективним.

 

Походження

Ще в 1600-х роках одним з основних місць зростання кави була Голландська Ост-Індія - група островів, відома зараз як Індонезія.

До 1830 року Голландці ввели ряд строгих правил, що регулюють сільгосп відносини в колонії. Одним з них стала заборона на збір кави для особистих потреб фермерів, а вони вже звикли пити каву.

Робітники, які страждають без кофеїну, виявили, що маленький звір, схожий на кішку, їв кавові ягоди і, не переварював їх.

Робітники не були дурнями, а Голландці ніколи не забороняли збирати гній.

Призводство кофе Лювак

Дізнайтеся більше

Копі - це індонезійське слово, що позначає каву, а Лувак - індонезійський слово, що позначає маленьку схожуна кішкутварину. Отже, Kopi Luwak часто називають каву з котячих екскрементів, це ім'я знайоме багатьом людям.

Ця назва не зовсім точна, так як цивети, а точніше азіатські пальмові цивети, насправді не кішки. Це родинні тварини, що живуть в країнах Південно-Східної Азії, таких як Індонезія, Філіппіни і В'єтнам.

Цивети грають важливу роль у виробництві Kopi Luwak або «кави з котячих екскрементів». По-перше, вони контролюють якість, тому що сортують кавову ягоду і викидають все неякісні або пошкоджені.Крім вибору кращих ягід, аромат кави ще більше поліпшується за рахунок проходження через травну систему цивети. У шлунках відбувається особливий ферментативний процес, в якому кислоти взаємодіють з кавою. Це робить нго менш кислим.

 

Безпечність

Боби ретельно очищуються, а потім обсмажуються при високій температурі. Обидва процеси гарантують, що Kopi Luwak на 100% безпечний для вживання.

Багато з продуктів, які ми любимо, не здаються нам дивними, наприклад - гриби ростуть на старому курячому посліді, картопля - удобрюють гноєм, а сир - не що інше, як шматок запліснявілого старого молока. Але це не заважає намїстиїх, якщо вони прекрасні на смак, чи не так?