Калорійність зеленого чаю і корисний напій при схудненні фото

Калорійність зеленого чаю і корисний напій при схудненні

Мабуть, кожен, хто ставив перед собою мету контролювати власну вагу або схуднути, мав питання, скільки калорій в зеленому чаї. При дієтах, як правило, вживання даних настоїв не обмежується, оскільки вони володіють унікальними антиоксидантними властивостями, сприяють виведенню рідини з організму й, отже, позбавленню від зайвих кілограмів. Давайте докладніше розбиратися, чи дійсно калорійність зеленого чаю мізерно мала?

Яка калорійністю зеленого чаю без цукру

Зелений чай вважається легким, тонізуючим напоєм. Цей настій дуже популярний, тому як дарує заряд бадьорості й здатний тимчасово усувати почуття голоду. Люди, які перебувають на дієті, часто намагаються замінити прийом їжі зеленим чаєм: випивши одну чашку, вони заварюють наступну, не надаючи ніякого значення калорійності напою. Мабуть, в цьому полягає одна з основних помилок.

Звичайно, якщо брати до уваги тільки зелений чай, калорійність його дуже низька: 100 г сухої сировини містить 83 ккал. На приготування однієї чашки настою потрібно 2-3 г продукту. З цього випливає, що при вживанні 250 г зеленого чаю організм практично не отримує калорій.

Тут же важливо звернути увагу на наступний момент. Дуже мало людей, які п'ють саме чистий зелений чай. Багато хто звик додавати в настій лимон, вершки, молоко, підсолоджувачі. А це ж продукти, які збільшують калорійність напою. Ось в цьому і криється загроза стрункості.

Зелений чай при схудненні

Скільки ккал в зеленому чаї, ви вже знаєте. І як його краще пити, щоб позбутися від зайвих кілограмів. Крім того, зелений чай володіє:

  • - унікальним хімічним складом, який сприяє прискоренню процесів метаболізму в організмі й розщепленню жирів;
  • - вираженими сечогінними властивостями, за рахунок чого з тіла виводиться зайва рідина та усувається набряклість;
  • - здатністю посилювати теплообмін (завдяки вмісту в ньому поліфеноли) і, як наслідок, активізувати процеси жироспалювання;
  • - функцією зниження рівня цукру в крові, що сприятливо впливає на нормалізацію роботи шлунково-кишкового тракту й блокує відчуття голоду.

Для того, щоб вживання зеленого чаю сприяло схудненню, дуже важливо пити напій без підсолоджувачів! Причому небезпечний не тільки сам цукор, а й цукрозамінники. Також рекомендовано пити охолоджений зелений чай. В такому випадку організму доведеться витратити енергію на підігрівання напою, а це в середньому близько 50 калорій.