Який чай допоможе впоратися з осінньою нудьгою фото

Який чай допоможе впоратися з осінньою нудьгою

Осінь – пора підвищеної вологості, дощів, опалого листя та промоклих ніг ... Не занудьгувати в такі дні допоможе затишний плед та хороший смачний чай. Який сорт найкраще підійде для особливої ​​розслаблюючої атмосфери, розповідаємо в цій статті.

Чорний чай

Настій з листя чорного чаю має коричнево-янтарний колір, який вже сам по собі виглядає зігріваючим. А його насичений терпкий смак з медовими нотками також ідеально підходить для холодів, даючи прекрасне поєднання з шоколадом та сухофруктами. Не варто також забувати і про багатий склад напою:

- антиоксиданти зміцнюють імунітет та допомагають боротися з простудними захворюваннями;

- флавоноїди позитивно впливають на роботу серцево-судинної системи.

Чай з молоком

У Монголії й Тибеті з настанням холодів найпопулярнішим напоєм стає теплий чай, заварений на молоці. Але корисним також буде просте додавання молока в настій з листя чорного чаю або пуеру. Особливо смачним виходить капучино з пуеру, коли в збите в густу пінку тепле молоко влити в рівних пропорціях міцно заварений пуер. Подавайте напій у високому бокалі з трубочкою – насолода та гарний настрій гарантовані.

Чай зі спеціями

Додавання прянощів в чай ​​– давня індійська традиція. Там же для напою придумали назву – масала. Основні його інгредієнти: листя чорного чаю, спеції (гвоздика, кориця, кардамон) і молоко. Але прянощі можна вибирати на свій смак – такі експерименти цікаві й не дають сумувати.

Трав'яний чай

Яскравий бордово-червоний колір чаю каркаде прикрасить сірі будні, а його слідкувати-кислий смак нагадає про сонячні літні дні. Приготуйте напій з додаванням лимона, яблука, паличок кориці, гвоздики й меду – підбадьорливий вітамінний концентрат від нудьги вже у вас в чашці.

Чай з «осінніми» ягодами

Обліпиховий, журавлинний, брусничний чаї – справжні подарунки осені для вашого прекрасного самопочуття. Є джерелами вітамінів А, С, Е, мінералів, органічних кислот, фруктових цукрів, пектину, завдяки чому мають цілющі та зміцнюючі властивості:

- підвищують захисні сили організму;

- тонізують;

- позитивно впливають на роботу серцево-судинної та травної систем;

- прискорюють виведення токсинів.

Насичений, яскравий смак ягідних чаїв подобається дорослим і дітям, дарує заряд бадьорості та енергії.