Який чай корисніший та чому все ж варто пити настій фото

Який чай корисніший та чому все ж варто пити настій

У наш час чаєм називають безліч напоїв. Але цінителі настою вважають, що справжні по праву тільки чорний, зелений, білий, улун і пуер (останні три види виготовляються тільки в Китаї). У цій статті зупинимося на цейлонських чаях, які представлені в нашому інтернет-магазині.

Загальні характеристики чаю

Хочете дізнатися, який чай найкорисніший? Все залежить від ефекту, який ви бажаєте отримати від вживання настою. Кожен із чаїв особливим чином впливає на організм. Корисність продукту визначається умовами його вирощування та технологією подальшої обробки.

Чайні листи багаті на теїн (чайний кофеїн), тому настій має на організм тонізуючу дію. Вживання напою сприяє підвищенню тиску. Дія теїну більш м'яка, в порівнянні з кавовим кофеїном, оскільки в чаї він міститься у зв'язаному стані.

Особливості зеленого чаю

Більшість любителів зеленого настою вважають, що це найкорисніший чай. У цьому продукті містяться активні речовини та сполуки (більше 500 найменувань). Але важливо пам'ятати, що користь від напою можна отримати тільки при правильному приготуванні.

Заварюють зелений чай кип'яченою водою, котра вихолола до температури 60-80 ºС. Процес заварювання займає десь 5-15 хвилин максимум. Після цього настій потрібно відокремити від листя і далі насолоджуватися смаком чаю.

Звертайте увагу на інформацію, яку надає виробник продукту щодо його заварювання, – так отримаєте найсмачніший напій. Ні в якому разі не заливайте зелений чаю окропом, – це знищить практично всі корисні речовини в настої та додасть йому гіркоти.

Важлива особливість зеленого чаю в тому, що в напої міститься галлат епігаллокатехін. Це з'єднання здатне позитивно впливати на організм, запобігаючи багатьом хворобам (серед них утворення ракових пухлин). Досить пити одну чашку зеленого чаю в день, щоб на 10% знизити ймовірність відхилень в роботі серцево-судинної системи.

Особливості чорного чаю

Чорний чай отримують за допомогою ферментування чайного листя. Продукт використовується як в чистому вигляді, так і в якості основи для купажів та ароматизованих варіантів напою. У чорному чаї теїну міститься більше, ніж у зеленому (40 мг проти 25 мг в одній чашці).

Користь чорного чаю в тому, що він здатний захищати легені від негативного впливу тютюнового диму. Також настій знижує рівень холестерину в крові. Всього кілька чашок чорного чаю в день значно знижують ризик виникнення інсульту.

Заварювати чорний чай можна окропом (90-100 ºС). Звичайно ж, для приготування напою варто вибирати якісну очищену воду, що посприяє повному розкриттю смакових якостей настою.