Як вибрати якісний чай за упаковкою фото

Як вибрати якісний чай за упаковкою

У супермаркетах та інтернет-магазинах зараз представлений великий вибір фасованого чаю. Як навчитися серед наявного асортименту вибирати якісний? Чи завжди варто купувати найдорожчий чай або необхідно звертати увагу на інші характеристики, крім ціни? Як ознайомившись з упаковкою зрозуміти, який продукт перед вами? Давайте розберемося.

Якою має бути упаковка у якісного чаю

Перше, на що потрібно звернути увагу – це герметичність упаковки. Будь-який чай схильний до окислення, тому контакту з повітрям допускатися не повинно. Також вкрай небажані прозорі елементи на упаковці – при попаданні прямих сонячних променів погіршуються смак і аромат продукту.

Якісний чай має багатошарову упаковку. Спочатку сировина розфасовується в мішечки з фольги (краще за все), паперу або поліетилену, а потім вже вкладається в картонну коробку. Звичайно ж, важко безпосередньо в магазині визначити, як упакований продукт. Але варто звертати увагу на даний показник якості після покупки, щоб врахувати в майбутньому.

У нашому інтернет-магазині представлений чай, перший шар упаковки якого виконаний саме з фольги, а другий – з картону. Пачка герметична та не має прозорих елементів.

На яку інформацію на упаковці потрібно звертати увагу

На коробці якісного чаю обов'язковом повинен бути нанесений логотип країни збору. Ці позначення є спеціальними і затверджуються урядовими органами. На коробках з цейлонським продуктом, який ми пропонуємо, наноситься зображення сингальского лева. Цей логотип не означає що чай дорогий, але підтверджує, що сировина вирощена і зібрана на острові Шрі-Ланка.

Також на упаковках з якісним продуктом можна знайти таку інформацію, як дата збору та термін придатності. Сировина не можна зберігатися довго і купуватися на запас на кілька років вперед. Як виявляється, чайний лист сприйнятливий до даного фактору.

Як виглядає якісний чай

Після розпакування чаю звертайте увагу на зовнішній вигляд. Продукт повинен виглядати привабливо, відповідати стандарту, висунутому до певного сорту. Якщо на упаковці вказано, що це крупнолистовий чорний чай (ОР, OPA), він буде однорідним, добірним, без дрібних частинок. В сортах середньо- і дрібнолистовим (наприклад BOP, FBOP), не має бути великих включень. Стиль скручування чайного листа в упаковці повинен бути однаковим.

Якщо на упаковці немає інформації про сорт, то в коробці купаж. Коли ви вибираєте купити дорогий чорний чай або суміш сортів більш доступний за ціною, – керуйтеся власними смаковими уподобаннями. Купажі нерідко дешевше сортового сировини (цей показник залежить від наповнення шматочками фруктів, ягід, квітковими і трав'яними листям і т.д.).

І, звичайно ж, важлива ознака якості чаю – колір настою. Напій повинен бути прозорим та чистим. Каламутність – ознака сировини низького сорту. Чорний чай має гарний бурштиновий колір. Якщо в настої присутній сірий колір – перед вами неякісний продукт.