Що таке фрукт дракона? фото

Що таке фрукт дракона?

Фрукт дракона, так часто називають тропічний плід пітахайю, відноситься до сімейства кактусових, має тверду темно-рожеву шкірку з зеленими паростками, через що зовні нагадує шишку. Шкірочка, хоча і щільна, але легко відділяється від м'якоті, яка знаходиться всередині. Саме ця біла соковита серцевина з дрібним насінням високо цінується за ніжний солодкий смак і приємний фруктово-трав'янистий аромат. Зустрічається пітахайя також з рожевою і жовтою м'якоттю. Вважається, що такі фрукти більш солодкі, але смак у всіх схожий: свіжий, ніжний, нагадує полуницю і ківі.

Яка користь пітахайї (фрукта дракона)

Туристи найбільше цінують фрукт дракона за його екзотичну зовнішність і більшість з них не знає, що м'якоть плоду багата кальцієм, а насіння містить антиоксидант танін, що захищає організм від шкідливого впливу навколишнього середовища. Пітахайя – низькокалорійний фрукт, тому відмінно підходить для тих, хто худне або страждає на цукровий діабет.

Сушена м'якоть фрукта дракона, а саме вона використовується при виробництві чаю, має такий самий набір корисних інгредієнтів, як и свіжий плід, тому корисно впливає на організм і сприяє схудненню.

Чай зі шматочками фрукта дракона: який він

Крупнолистовий чай з натуральними шматочками пітахайї (фрукта дракона) – екзотична новинка у сімействі ароматизованих чаїв. Упаковка приваблює своїм барвистим зображенням, а як же щодо смаку напою? Відповідаємо: він насичений з ягідними нотами, а настій має солодкуватий аромат.

Сорт такого чаю зустрічається досить рідко – його можна знайти далеко не у всіх виробників. Найчастіше сушені шматочки фрукта дракона додають до листя зеленого крупнолистового чаю. У результаті маємо терпкий настій із м'яким ягідним смаком. Трав'янистий аромат напою посилюється і набуває солодких нот. Такий чай із задоволенням можна пити круглий рік:

·        в спеку – освіжає і тонізує завдяки своїй терпкості;

·        в холод – зігріває та своїм ягідним ароматом нагадує про сонячні літні дні.

Насолодитися ароматним цейлонським чаєм з натуральними шматочками пітахайї (фрукта дракона) пропонує наш інтернет-магазин «Мохан». Купити можна як стандартну упаковку на 100 г, так і велику банку на 250 г. Останній варіант – ідеальне рішення для подарунка.