Як чорний чай допомагає при діареї фото

Як чорний чай допомагає при діареї

Розлад кишечника та рідкий стул – проблема, яка може застати будь-яку людину в незручний момент. З домашніх засобів, що завжди є на кожній кухні, на допомогу прийде чорний чай. Після чашки міцно завареного напою полегшення настає вже через 15 хвилин, але не завжди. Пропонуємо дізнатися, коли чорний чай при проносі має хорошу ефективність, а коли краще не гаяти часу й звернутися до лікаря. Також підкажемо, як правильно приготувати настій із чайного листя проти діареї.

Дія чорного чаю при проносі

Вживання рідини при проносі, у тому числі чаю, допомагає не допустити зневоднення організму. Крім того, напій має низку переваг, що роблять його ефективними проти діареї:
•   в'яжуча дія – дубильні речовини у настої допомагають усунути рідке випорожнення;
•   антисептичні компоненти – борються із патогенними мікробами, нормалізують мікрофлору кишечника;
•   корисні речовини – відновлюють втрачені мінерали та мікроелементи.

Який чорний чай краще пити

Чим вищий у заварці вміст таніну, тим корисніший чай при проносі. Найбільша кількість цієї дубильної речовини знаходиться в листових сортах, тому від чайних пакетиків у разі лікування діареї варто відмовитись. Також слід дотримуватись кількох правил вживання чаю при проносі:
•   вибрати сорт без добавок та ароматизаторів, які можуть додатково навантажувати організм;
•   заварити міцний напій, щоб концентрація у ньому корисних речовин була високою;
•   пити чашку 200 мл свіжого настою кожні одну-дві години;
•   вживати чай у гарячому вигляді, – холодний втрачає частину своїх корисних якостей.
Якщо першої доби прийому полегшення не настає, необхідно звернутися до лікаря для діагностики та призначення лікування. Серед тривожних симптомів, що вимагають термінової консультації лікаря, також блювота, нудота, прожилки крові в стулі, висока температура тіла.

Як правильно приготувати

Якщо вас турбує тільки пронос і немає інших симптомів, спробуйте зупинити діарею за допомогою чорного чаю. Хочемо відзначити, що чайне листя при рідкому стулі можна не тільки заварювати, а й вживати в сухому вигляді. Достатньо ретельно розжувати та з'їсти 1 ч. л. сухої заварки, а потім запит її невеликою кількістю води кімнатної температури. Такі «ліки» досить гіркі на смак, тому більшість людей вважають за краще вживати його у вигляді традиційного напою:
•   Всипати у заварник 2 ч. л. чайного листя.
•   Залити його 200 мл окропу.
•   Накрити кришкою та дати настоятися 5 хвилин.
•   Випити порцію напою за один прийом.
Заварювати свіжий чай рекомендовано через одну-дві години. У проміжку можна вживати чисту питну воду, настій ромашки або «солону» мінеральну воду без газів.
Вибрати якісний та корисний чорний чай пропонуємо в нашому інтернет-магазині, – в каталозі представлені крупнолистовий та середньолистовий сорти без добавок.