Чай покращує імунітет, а також допомагає нам залишатися здоровими фото

Чай покращує імунітет, а також допомагає нам залишатися здоровими

Все більше і більше досліджень показують, що не можна нехтувати особливостями чаю, і нам потрібно пити його регулярно, щоб залишатися здоровими.

Цей напій може захистити нас від раку, підвищити імунітет, а також зберегти наші кістки, серце і мозок.

 

Чорний чай

Листя чорного чаю піддаються впливу повітря, щоб він міг придбати колір, отриманий в результаті окислення. Більшість досліджень показують, що він значно знижує ризик інсульту, серцевого нападу і смерті від захворювань серця. Це також може допомогти запобігти закупорці артерій, поліпшити функцію кровоносних судин і знизити кров'яний тиск. Три склянки на день допомагають запобігти раку сечовивідних шляхів.

Зелений чай

Смак багатий, але не такий нав'язливий, як у чорного. Було доведено, що хімічні речовини в зеленому чаї пригнічують ракові клітини. Вживання цього напою може уповільнити розвиток раку грудей і захистити курців від раку легенів. Дослідження на мишах показує, що чай знижує рівень жиру в тканинах. А люди, які п'ють три чашки в день, спалюють більше калорій - до 90 в день і мають більш високий рівень метаболізму, ніж ті, хто п'є каву.

 

Користь чаю для мозку

Користь для мозку

Чай - ефективний засіб лікування і профілактики захворювань нервової системи, зокрема дегенеративних, таких як хвороба Альцгеймера. Дослідження показують, що поліфеноли в цьому напої можуть допомогти запобігти появі нейромедіаторів, пов'язаних з функцією мозку. Експерти також пояснюють, що деякі сполуки, що містяться в чаї, можуть захистити мозок від дегенерації і накопичення амілоїдних бляшок, які є основною причиною діагнозу Альцгеймера.

 

Користь чаю для серця

Допомагає серцю

Чай може бути дуже корисним для уповільнення або запобігання певних факторів ризику серцево-судинних захворювань, а також для зниження рівня ЛПНЩ, більш відомих як поганий холестерин і тригліцериди.

 

Чай зміцнює імунітет

Підвищує імунну систему

Було виявлено, що зелений чай є потужним антиоксидантом, що збільшує кількість так званих, регуляторних Т-клітин, які важливі для посилення імунної системи. Тому чай вважається вдалим засобом проти інфекцій, викликаних пневмонією, стафілококами і стрептококами.

 

8 склянок води можно замінити чаєм

Зволожує

Недавні дослідження показують, що напої з кофеїном і також задовольняють потреби вашого організму. Вчені пояснюють, що ідея пити 8 склянок води в день вводить в оману, і такі напої, як чай і кава разом з водою, також можуть зволожувати вас. Але ви повинні приймати їх рівномірно протягом певного періоду часу, а не відразу.

 

Чай зміцнює кістки

Здоров'я для кісток

Було виявлено, що чай покращує міцність кісток і мінеральну щільність. Згідно з деякими дослідженнями, жінки похилого віку, які п'ють чай, мають більш високу щільність кісткової тканини в стегнах і втрачають менше кісткової тканини, ніж жінки, які не п'ють чай. Дослідники також говорять, що вживання чаю може запобігти остеопороз.