Як пити чай з куркумою, щоб він приніс користь для організму фото

Як пити чай з куркумою, щоб він приніс користь для організму

Не дарма куркуму ще називають «пряність життя». Золотий корінь володіє неймовірною кількістю позитивних властивостей. Пам'ятайте про це, коли будете заварювати чай з куркумою.

 

Чай з куркумою

Ви п'єте чай з куркумою так само, як і імбирний чай? Просто відрізаєте шматок від кореня, очищаєте його і додаєте його в чай? На жаль, з "золотим коренем" все не так просто. Щоб витягти з приправи максимум корисного, необхідно декілька хитрощів.

Куркума має неймовірну кількість переваг для здоров'я: вона має протизапальну, детоксикаційну, антимікробну, ранозагоювальну, регулюючу імунну систему, протиракову і регенеруючу на печінку дію. Єдиний недолік: цінні інгредієнти куркуми погано всмоктуються в кишечнику. Це дуже важливо, тому що тільки тоді вони потрапляють в кровотік і можуть розвинути свій ефект.

 

Як засвоїти з куркуми максимум корисного?

Найвідомішим комплексом активних інгредієнтів куркуми є куркумін, який забарвлює бульбу в жовтий колір. Однак, саме цей куркумін жиророзчинний і працює тільки в поєднанні з жирами. Тому, якщо просто посипати куркумою салат або рис або додати її в чай, ви не отримаєте повної користі від активного інгредієнта куркумина. Тому рекомендується додавати декілька крапель масла або інших жирних інгредієнтів кожен раз, коли ви готуєте куркуму. Це може бути, наприклад, вівсяне молоко або мигдальне масло.

Крім того, відомо, що чорний перець може також збільшити біодоступність куркумина - точніше, його рослинна речовинина пиперин, що міститься в перці. Але чай з куркуми з жиром і чорним перцем не надто приємний на смак.

 

Чай з куркумою

Як пити чай з куркумою

Самостійне приготування чаю з куркумою вимагає багато часу, але більшість магазинних готових чаїв з куркумою, вже містять перець і жир. Купуючи чай з куркумою, легко перевірити склад на зворотному боці продукту. Якщо він не містить жиру, має сенс додати в чай ​​трохи рослинного молока.