Які страви можна приготувати з чаю? фото

Які страви можна приготувати з чаю?

Всім відомо, що з чаю готують смачний ароматний напій, але існують й інші незвичайні варіанти його застосування в кулінарії. Даємо підказки, як звичні страви за допомогою чаю перетворити на ресторанні.

Супи і бульйони

Давно знайомий суп вийде розкрити з іншого боку, якщо воду або бульйон в ньому замінити на чай. В азіатській кухні є багато рецептів перших страв, де за супову основу беруть свіжозаварений зелений чай. Найпопулярніший із них – японський суп о-тядзуке з лососем, рисом, водоростями міцуба і васабі.

Салати

В Індії готують салати з квашеного чайного листя, використовуючи спеціальний сорт чаю, вирощений в околицях міста Дарджилінга. Але найчастіше в салати чай беруть в якості заправки. Чайний настій уварюють на третину, додають спеції, лимон, мед, рослинне масло. Особливо смачним виходить поєднання такого соусу з морепродуктами, наприклад, зі смаженими креветками та зеленню.

Випічка

Є багато рецептів чайних пирогів і печива, де заварений чай служить основою для тіста, але також його можна використовувати у випічці в висушеному та подрібненому вигляді. Чому б не приправити хліб або булочки перемеленим листям чорного або зеленого чаю? Якщо любите випічку зі спеціями і травами – результат не розчарує.

Десерти

Цікавий варіант смачного та водночас легкого десерту з чаю – чайне желе. Такі ласощі користуються особливою популярністю в Таїланді, де їх подають в поєднанні з морозивом. Для приготування чайного желе підійде будь-який сорт чаю, який вам подобається, і свіжі фрукти або ягоди на ваш вибір. Прохолоду в спекотний літній день десерту додасть гілочка м'яти або меліси.

Смузі

Урізноманітнити смузі за допомогою чаю також дуже легко – замість льоду додайте в нього заморожені кубики з заварки чаю. Заварюйте чай міцніше, щоб отримати більш яскравий смак напою.

Готові експериментувати? Не забудьте тільки купити якісний чай, щоб отримати очікуваний результат. Великий вибір 100% цейлонського чаю знайдете в нашому інтернет-магазині «Мохан».