Зелений чай - дієвий засіб від похмілля фото

Зелений чай - дієвий засіб від похмілля

Якщо на вас чекають галаслива вечірка, святковий корпоратив або поїздка з друзями на шашлики - запасіться зеленим чаєм. Наступного ранку цей цілющий напій стане для вас справжньою знахідкою. Як виявилося, зелений чай - потужний засіб від похмілля. Ви відчуєте позитивний ефект, випивши всього лише чашку свіжоприготованого напою. У чому ж секрет зеленого чаю?

Як працює зелений чай від похмілля
Крім того, що зелений чай має тонізуючий ефект, бадьорить, він ще й зміцнює імунітет, а також відмінно справляється з наслідками алкогольного отруєння. Обумовлений такий механізм наявністю в напої вітамінів групи В, зокрема, тіаміну (В1), кофеїну і таніну, дія яких безпосередньо спрямована на дезінтоксикацію організму після впливу етанолу та його продуктів розпаду:

    Вітамін В1 або тіамін, що входить в хімічний склад зеленого чаю, прискорює процес виведення отруйних речовин, котрі містяться в алкоголі. Його нестача призводить до більш затяжного і важкого похмілля.

    Танін (дубильна кислота) має протизапальний ефект, сприяє виведенню з організму токсинів. У поєднанні з присутнім в зеленому чаї кофеїном утворює складну речовину танат кофеїну, дія якого спрямована на поліпшення роботи серцево-судинної системи, зниження тиску, стимуляцію мозкової діяльності, що істотно полегшує стан при похміллі.

    Зелений чай є найпотужнішим антиоксидантом. Зв'язуючи вільні радикали, він допомагає організму швидше очищатися, а органам і системам - відновлюватися на клітинному рівні, в тому числі печінці, яка при похміллі піддається підвищеному навантаженню.

    До складу зеленого чаю входять практично всі необхідні організму мікроелементи. Особливе значення при похміллі має калій, який усуває аритмію і взагалі благотворно впливає на роботу серця.

    На відміну від простої води та інших напоїв, зелений чай чудово втамовує спрагу, яка виникає при похміллі через порушення водно-сольового балансу в організмі.

 

Який зелений чай вибрати при похміллі
Для приготування цілющого напою краще відмовитися від чаю в пакетиках, а вибрати розсипний середньолистовий або крупнолистовий зелений чай:

    в цілому або різаному листі чаю міститься більше корисних речовин, вітамінів і мікроелементів, ніж в подрібненому вмісті пакетиків, куди, крім листя, можуть входити і стебла, й інші продукти виробництва чаю;

    заварюючись, лист поступово розкривається і повністю віддає в настій всі корисні складові;

    смак завареного листового чаю виходить більш терпким і насиченим, завдяки чому краще втамовує спрагу.

 

Як приготувати чай від похмілля
При похміллі необхідно вживати свіжозаварений гарячий зелений чай. Але робити його занадто міцним не варто, оскільки процес дезінтоксикації це не прискорить, а тільки збільшить навантаження на серце. У чайник необхідно насипати заварки менше звичного або приготувати напій за такою схемою: сухе листя залити окропом, злити воду і заварити повторно.
У чашку з зеленим чаєм можна додати шматочок лимона. Вміст у ньому великої кількісті вітаміну С посприяє зв'язуванню токсинів і прискоренню їх виведення з організму.