Як правильно заварювати чай фото

Як правильно заварювати чай

 

Правильно заварювати чай потрібно вміти. Навіть найелітніший сорт можна зіпсувати, не знаючи секретів приготування цього божественного напою. Але не варто думати, що вам доведеться вивчати якусь спеціальну техніку, просто дотримуйтесь порад з цієї статті.

Використовуйте очищену воду

Ідеальною для заварювання чаю вважається джерельна і кришталева гірська вода. Дістати таку в міських умови нелегко, тому використовуйте очищену воду або, як мінімум, відстояну у відкритій ємності протягом декількох годин. Звичайна водопровідна вода часто має специфічних смак і запах, які будуть перебивати аромат напою і заважати розкриватися його смаку.

Вибирайте заварник з фарфору або скла

Ні в якому разі не заварюйте чай в металевому або пластиковому посуді - зіпсований смак і шкідливі домішки в складі будуть гарантовані. Оптимальним варіантом для приготування чайного настою вважається фарфоровий чайник. Він довго утримує тепло, потрібне для правильного заварювання чаю і не має сторонніх запахів. Альтернативою фарфоровому виробу може стати ємність з ударостійкого скла - має ті ж властивості, а також, як бонус, дозволяє насолоджуватися процесом розкриття чайних листів у воді.

Не використовуйте окріп

Кипляча вода, що додається безпосередньо в посуд з заваркою, руйнує майже всі корисні речовини, що містяться в чайних листах, а їх налічується близько 300, серед яких найцінніші: антиоксиданти, вітаміни, мінерали, поліфеноли та інші елементи. Щоб зберегти цілющі властивості і отримати максимум задоволення від напою, беріть для приготування чаю гарячу кип'ячену воду, охолоджену до 85-90оС.

Покрокова інструкція по приготуванню

1. Поки вода стигне, підготуйте заварник, ополоснувши його окропом і тим самим прогрівши.

2. Насипте заварку з розрахунку 1 чайна ложка на 1 склянку води, плюс 1 чайна ложка на сам заварник. Отримаєте в такому разі напій середньої міцності.

3. Заповніть заварник гарячою водою на 2/3, а через 10 хвилин додайте решту води.

4. Подавайте чай до столу, який вже охолов до 60 оС.

Відкрийте для себе всю красу смаку і аромату свіжозавареного листового чаю - в цьому вам допоможе 100% цейлонський чай високої якості «Мохан». У нас представлений великий вибір чистого розсипного крупнолистового чаю, а також розкішні купажі чаю с натуральними шматочками фруктів, ягід, пелюстками і бутонами квітів.