6 добавок, які відмінно поєднуються з чаєм фото

6 добавок, які відмінно поєднуються з чаєм

Ароматизовані чаї стають все більш популярними. В якості смакових наповнювачів в чай ​​додають фрукти, трави і різні спеції. Зазвичай чай п'ють з лимоном - це найпоширеніша комбінація. Однак є й інші добавки, що поліпшують смак і аромат чаю.

 

М'ята

М'ята представлення не потребує. Це, напевно, одна з найбільш популярних лікарських рослин. Вона має потогіннута протизапальну дію, її використовують для полегшення хвороб шлунка, а також як ліки від нервових розладів.

М'ятний чай п'ють теплим або холодним, особливо влітку, тому що він відмінно втамовує спрагу і бадьорить.

 


Лакриця

 

Лакриця

Корінь солодки, інша назва лакриця, в лікувальних цілях застосовували ще в Давньому Китаї. Рослину високо цінував Гіппократ. До цього дня лакрицею лікують захворювання органів дихання. Присутні в ній речовини мають відхаркувальні діями і знижують щільність слизу, що накопичується у верхніх дихальних шляхах.

Крім того, солодка корисна при проблемах зі шлунком, сприяє регенерації слизової кишечника, знімає травні нездужання. Чай з лакрицей - гарна пропозиція для жінок, які борються з передменструальним синдромом. Рослина впливає на ендокринну систему (містить фітоестрогени).

Лакриця виразно солодше цукру, тому вона знайшла застосування в кондитерській промисловості. З її додаванням виробляються цукерки, льодяники, желе і шоколад, особливо в Скандинавії, де ця рослина дуже популярна.

 

Малина

Малина

Малина - королева літа. Це популярна ягода має безліч застосувань. У малини прекрасний смак, вона надає аромат домашньої випічки, а в закритій банці у вигляді соку або джему нагадують смак літа взимку. Стебла і листя малини також часто додають в чай.

Малина містить значну кількість вітамінів і мінералів. Вона багата на залізо, магній і кальцій. Вона також містить багато вітаміну С, який допомагає боротися з вірусами і бактеріями. У народній медицині малину використовують як жарознижуючий засіб. Чай з малиною допомагає організму боротися з інфекціями і має потогінну дію.

Особливо корисний чай з малиною взимку в морозну і сніжну погоду. Цей напій ефективно зігріє і додасть енергії.

 

Кориця

Кориця

Чай з корицею має характерний смак і чудовий запах, який асоціюється з домашнім яблучним пирогом. Але чи знаєте ви, що кориця не тільки ароматична спеція, а й цілющий засіб, який цінується у багатьох культурах?

Кориця - справжній ворог бактерій і вірусів. Вона здатна ефективно боротися з ними, тому допомагає при інфекційних захворюваннях. Кориця також підвищує апетит, надає м'яку діастолічну дію і усуває здуття живота.

 

Гвоздика

Гвоздика

Про гвоздику варто пам'ятати через її пікантний аромат і солодкий, злегка пекучий смак. У народній медицині чай з гвоздикою використовується для зняття різної болі, особливо зубної. Вона допомагає боротися із запаленнями в організмі, зміцнює кістки і суглоби, а також зменшує проблеми з травленням.

 

Єхінацея

Ехінацея

Ехінацея - надзвичайно цінна рослина, відома насамперед своєю заспокійливою дією на слизову оболонку рота, вона використовується при лікуванні пародонтозу. Клінічні дослідження підтвердили імунологічні властивості ехінацеї. Чай з ехіноцеєю допомагає боротися із застудою і запобігає рецидиву інфекції.