Чай в мікрохвильовій печі: правила приготування та переваги способу фото

Чай в мікрохвильовій печі: правила приготування та переваги способу

Незважаючи на те, що у мікрохвильової печі безліч критиків, сьогодні без неї не обходиться майже жоден будинок. У НВЧ-печі можна готувати та розігрівати не лише їжу, а й чай. Напій виходить цілком гідним. Основна перевага методу - у швидкості та зручності.

Як заварювати чай у мікрохвильовій печі

Якщо хочете швидко приготувати чай, просто покладіть заварку або чайний пакетик у чашку, залийте холодною водою та увімкніть мікрохвильову піч на дві-три хвилини. Чим довше чай простоїть у печі, тим міцніше вийде. Після цього дайте напою настоятися ще хвилину.

Метод підходить для недорогих сортів та чайних пакетиків. Все-таки деякі види чаю бажано заварювати за правилами, щоб насолоджуватися смаком, що поступово змінюється і розкривається.

Австралійські дослідники з Ньюкаслського університету кажуть, що підігрів чаю в мікрохвильовій печі може навіть покращити його смак та принести користь здоров'ю.

Ось який вони запропонували спосіб вилучення з чаю до 80% корисних сполук:

1. Налийте гарячу воду у чашку з чайним пакетиком.

2. Дайте настоятися 30 секунд.

3. Підігрійте в мікрохвильовій печі одну хвилину.

Вчені застерігають, що зелений чай, приготований таким чином, стане міцним і терпким через високу концентрацію його основних компонентів, особливо катехінів. Щоб освіжити напій, додайте в нього часточку лимона, апельсина, імбиру або меду.