Як приготувати чай з обліпихи: головні секрети фото

Як приготувати чай з обліпихи: головні секрети

Кисло-солодкий, ароматний, зігріваючий та яскравий – він міцно влаштувався в меню багатьох кафе. Спробувавши його одного разу, багато хто хоче дізнатися, як правильно приготувати чай обліпихи в домашніх умовах. І це чудова ідея, адже готується такий напій дуже легко, а користі від нього справді багато.

 

Базові інгредієнти

Зробити смачний чай обліпихи може навіть дитина. Втім, у класичному сенсі це буде не чай, тому що чайний лист до нього не додається.

Ось що знадобиться для зігрівального напою з обліпихи:

-     гаряча вода,

-     заморожена обліпиха,

-     підсолоджувач (цукор, мед, сироп),

-     апельсин,

-     прянощі (імбир та кориця).

З посуду добре підійде чайник для заварювання, френч-прес, графин з кришкою або звичайна скляна банка. Прозора ємність буде краще: готовий напій обліпихи виглядає дуже красиво.

Візьміть ягоди з розрахунку одна-дві столові ложки на склянку (200 мл) води, помістіть їх у вибрану ємність і добре розімніть. Додайте до пюре підсолоджувач і прянощі за смаком.

Апельсин наріжте кружальцями або розділіть на чотири частини. На чашку достатньо одного шматочка. Покладіть апельсинові часточки поверх ягід, а потім залийте водою, нагрітою до 80–90 градусів, розмішайте і накрийте кришкою. Дайте напою настоятися 5-10 хвилин і розлийте чашками.

Цей рецепт цілком можна спростити до трьох інгредієнтів - води, ягід і підсолоджувача, - проте з медом, імбиром і апельсином чай обліпихи виходить ще смачніше.

ягоды облепихи

Корисні властивості обліпихи

Кожна ягода обліпихи містить безліч корисних речовин: вітаміни, мінерали, антиоксиданти, незамінні кислоти та фітонциди. Лише вітаміну С у цьому продукті вдесятеро більше, ніж у цитрусах, а за кількістю вітаміну Е обліпиха обходить навіть червону рибу. У ній так само багато вітаміну В12, а ще серотоніну, який відповідає за гарний настрій.

До речі, психологи стверджують, що колір їжі та напоїв теж має велике значення для мозку: зокрема, помаранчевий допомагає позбутися поганого настрою, надає рішучості та сприяє польоту фантазії.

Згідно з дослідженнями останніх років, обліпиха може допомогти:

-     при вірусній та бактеріальній інфекції;

-     коли болить горло, закладено носа чи мучить кашель;

-     якщо є порушення у роботі мозку та нервової системи;

-     коли потрібно допомогти ниркам, печінці або серцево-судинній системі;

-     при шкірних хворобах.

Ці маленькі ягідки також допомагають вирівнювати рівень холестерину та цукру в крові, нормалізувати артеріальний тиск, розщеплювати жири, захищати клітини від ушкоджень, а весь організм – від онкологічних захворювань та вікових змін.