Як написати і структурувати журнальну статтю фото

Як написати і структурувати журнальну статтю

Яких правил і рекомендацій ви маєте дотримуватися, коли починаєте думати про те, як написати і структурувати журнальну статтю? Насамперед потрібно бути захопленим тим, що ви пишете. Давайте розглянемо деякі з найкращих порад, які допоможуть вам точно визначити особливості журнальної статті та як структурувати її в переконливу дослідницьку роботу.

Ознайомтеся з журналом, у який ви хочете відправити

Це гарна ідея, щоб вибрати цільовий журнал, перш ніж ви почнете писати свою статтю. Потім ви можете адаптувати свій текст до вимог журналу і читацької аудиторії, щоб збільшити свої шанси на прийняття.

Як оформити і структурувати журнальну статтю

Формат і структура журнальної статті так само важливі, як і сам зміст, вони допомагають чітко орієнтувати читача. В окремих журналів будуть свої особливі вимоги до форматування, які ви можете знайти в інструкціях для авторів. Ви можете заощадити час на форматуванні, завантаживши шаблон із бібліотеки шаблонів, щоб застосувати його до тексту своєї статті. Ці шаблони приймаються багатьма журналами.

Загальна структура написання статті в науковому журналі

•‎ Заголовок

Назва вашої статті — один із перших показників, які читачі побачать у ваших дослідженнях і концепціях. Вона має бути короткою, точною та інформативною.

•‎ Ключові слова

Під час написання журнальної статті ви маєте вибрати ключові слова, за якими ваша стаття має ранжуватися. Ключові слова допомагають потенційним читачам знайти вашу статтю під час проведення досліджень з використанням пошукових систем.

•‎ Абстрактний

Мета вашого реферату — чітко і коротко викласти ключові моменти вашого дослідження. Анотація завжди має бути ретельно продумана, оскільки це основний елемент вашої роботи, з яким можуть зіткнутися читачі.

•‎ Подяки

Подяки можуть здатися невеликим аспектом вашої журнальної статті, проте це все ж таки важливо. Тут ви визнаєте осіб, які не мають права на співавторство, але зробили свій інтелектуальний, фінансовий чи інший внесок у вашу статтю.

•‎ Вступ

Вступ є ключовою частиною процесу написання статті і не тільки знайомить з вашою темою і вашою позицією щодо неї, але також ваші аргументи в ширшій академічній галузі.

•‎ Основна частина

В основній частині знаходяться ваші основні аргументи і докази. Кожен абзац міститиме в собі різні поняття, і між кожним абзацом буде чіткий зв'язок.

•‎ Висновок

Ваш висновок має бути інтерпретацією ваших результатів, де ви підсумуєте всі поняття, які ви ввели в основну частину тексту, у порядку від найважливішого до найменш важливого. У цьому розділі не передбачається введення нових понять.

•‎ Посилання та цитати

Посилання та цитати мають бути добре збалансованими, актуальними та актуальними. Хоча кожне поле відрізняється, ви повинні прагнути цитувати посилання, яким не більше 10 років, якщо це можливо.

Ясність є ключовою

Зробіть свій лист доступним, використовуючи зрозумілу мову. Те, що легко читається, легше зрозуміти. Напишіть свою журнальну статтю з упевненістю, щоб дати читачеві впевненість у ваших дослідженнях. Переконайтеся, що ви описали свою методологію і підхід, тоді як це може здатися очевидним для вас, це не може бути вашим читачем. І не забувайте пояснювати абревіатури, коли вони з'являються вперше. Також наявність опублікованих робіт у базі Скопус значною мірою впливає на вагу вченого в професійній спільноті. Статті слугують основою для підрахунку індексу цитування та обґрунтуванням для отримання грантів. На даний час, стаття в Скопус ціна зараз є всім доступна.