Псує смак та додає зайві калорії: вагомі причини пити чай без цукру фото

Псує смак та додає зайві калорії: вагомі причини пити чай без цукру

Багато людей п'ють чай виключно з цукром. Однак просунуті цінителі чаю, які розуміють його багату і складну смакоароматику, засуджують ласунів і закликають не псувати продукт. Ми з'ясували, що і ті, й інші по-своєму мають рацію. Розкажемо чому, а заразом наведемо калорійність чаю без цукру і з різними добавками.

Про шкоду цукру відомо давно: він провокує запальні процеси, прискорює старіння організму, псує зуби, погано впливає серце, судини нирки і печінку. Розчинений у чаї цукор має додаткові недоліки.

 

Знижує користь напою

Відомо, що будь-який чай тією чи іншою мірою містить флавоноїди, які захищають клітини від ушкоджень та зберігають організм від хвороб та старіння. Однак дослідження показали, що цукор, як і молоко з медом, значно знижує активність деяких антиоксидантів у чаї. Таким чином, цукор заважає одержати максимальну користь напою.

У тому самому дослідженні вчені визначили, що, наприклад, від стевії такого ефекту немає.

 

Псує смак

Сам собою напій його не містить цукор — цим він і хороший. А доданий цукор "вбиває" тонкий смак преміальних сортів. Вони створені для того, щоб ми насолоджувалися чаєм без поспіху та вивчали, як по-різному розкривається смак напою. Насолода ж глушить усі численні смакові відтінки, які може подарувати дорогий чай.

 

Дає зайві калорії

Цукор не має поживної цінності, при цьому один шматок рафінаду містить близько десяти кілокалорій. Тому навіть якщо ви харчуєтеся правильно, але часто п'єте дуже солодкий чай, навряд чи швидко схуднете.

Не рекомендується вживати більше 50 г цукру на день – це приблизно десять чайних ложок. Денна норма складає 25 г. Отже, перш ніж додавати цукор у чай, прикиньте, скільки сьогодні ви його вже отримали з їжею та іншими напоями.

Якщо говорити про калорійність, то в чашці чорного чаю без цукру - приблизно 3 кілокалорії, а в зеленому - 2 кілокалорії. Коли ж ви додаєте щось до чаю, напій моментально стає поживнішим.