Пять солодощів до чаю, які не зіпсують фігуру: краще цукерок фото

П'ять солодощів до чаю, які не зіпсують фігуру: краще цукерок

У дитинстві багато хто мріє, що коли виросте, то в їхньому будинку на столі завжди стоятиме вазочка, наповнена найсмачнішими цукерками. І деякі виконують мрію. Щоправда, згодом дуже шкодують про це, оскільки від частого поїдання солодощів росте живіт, цукор у крові та багаторазово зростають шанси на розвиток небезпечних захворювань.

Будь-які солодощі можна замінити на корисні. Їх можна приготувати самим або купити у найближчому магазині.

Яблучна пастила. Це один з найкорисніших ласощів, в якому зовсім немає цукру, консервантів, ГМО, підсилювачів смаку та барвників. При цьому пастила дуже смачна, солодка та допомагає зміцнити імунітет, тому що в ній багато вітамінів (групи B, A, C, E, K, PP, кальцій, фосфор, магній, калій, натрій, залізо).

Фініки. Крім природної насолоди в цих плодах багато корисної клітковини, вітамінів та мінералів. Головне, не купувати фініки, вимочені у цукровому сиропі (вони відрізняються глянцевим блиском). Фініки чудово втамовують голод та допомагають заповнити запаси енергії.

Сушене манго. Вчені з'ясували, що сушені манго допомагають нормалізувати роботу ШКТ, покращують травлення, стабілізують рівень артеріального тиску та прискорюють процес позбавлення зайвих кілограмів. До речі, завдяки високому рівню вмісту вітамінів групи В, фініки можна їсти, щоб зняти стрес і позбутися панічних атак.

Зефір. Ще один ласощі, які допоможе зміцнити здоров'я і при цьому зроблять чаювання приємним процесом. Яблучний пектин, який є в зефірі, допомагає виводити з організму токсини, знижує рівень холестерину в крові, має противірусну дію, захищає від розвитку виразки шлунка та дванадцятипалої кишки.

Цукати (шматочки ананасів, вишні, ківі та інших фруктів). Вони надзвичайно багаті на аскорбінову кислоту та антиоксиданти (бета-каротин і токоферол), які необхідні для нормального функціонування організму.