Особливості та переваги китайського чаю фото

Особливості та переваги китайського чаю

Чай у Китаї – це ціла релігія. У країні його п'ють майже щодня, і навіть у будній день не завжди вдається обійтися без чашки чаю. Китайці кажуть, що чай – це «еліксир життя». Тому не дивно, що китайці є одним із найбільших споживачів чаю у світі. Вони п'ють не тільки чай, а й різні трав'яні настої, відвари, чаї з фруктами та ягодами, і, звичайно, знаменитий зелений чай. У китайців він вважається напоєм, який сприяє довголіттю та здоров'ю.

 

Переваги китайського чаю

Насправді в Китаї вже давно навчилися цінувати і любити цей напій. Його не просто п'ють, а п'ють із задоволенням. І не дивно, адже це один із найкорисніших напоїв. У ньому містяться вітаміни групи В, вітамін С, Е, РР, ефірні олії, мінеральні речовини, такі як кальцій, калій, магній, фосфор, залізо. Крім того, він багатий на антиоксиданти, які захищають організм від старіння. У магазинах можуть запропонувати чай різних сортів:

• Green Габа Улун;

• Orange Габа Улун;

• Ruby Габа Улун (Рубіна габа);

• Сюйжі Дуншен / Схід сонця;

• Бай Ча Лун Чжу / Біла Перлина Дракона;

• Бай Цзянь / Білі Леза та інші.


Китайський чай відрізняється від інших сортів тим, що містять речовини, які сприяють поліпшенню обміну речовин і виведенню з організму шлаків і токсинів. Крім цього, всі сорти цього напою не містять кофеїну, а отже, його можна вживати при захворюваннях серцево-судинної системи. Китайські чаї мають приємний аромат і смак. Вони чудово втамовують спрагу, покращують настрій та самопочуття.


Популярність китайського чаю

Популярність китайського чаю зростає з кожним роком. Цей напій набув популярності за рахунок своєї корисності та смакових якостей. Так як чай є досить дорогим продуктом, його якість повинна бути на висоті. Саме тому ми пропонуємо вам ознайомитися з перевіреними та ефективними рецептами приготування різних чаїв.

Китайський чай – це справжній еліксир здоров'я та довголіття. Він тонізує, надає бадьорості, зміцнює імунітет, покращує пам'ять, нормалізує сон, допомагає впоратися з депресією. Китайський чай, а також його різновиди традиційно використовуються в народній медицині. Адже чайні рослини, на думку китайських лікарів, мають цілющі властивості.