Три помилки про чайні пакетики фото

Три помилки про чайні пакетики

Завдання пакетиків зовсім не в тому, щоб змусити вас пити поганий чай, а в тому, щоб зробити процес заварювання максимально зручним і швидким. Наприклад, в офісі, де немає спеціальних умов для заварювання листового чаю... Список можна продовжити, але ми вчинимо інакше.
Ми розвіємо три популярні помилки про пакетований чай і розповімо про те, скільки видів пакетиків існує сьогодні. Ви здивуєтеся, як далеко пішли технології.

 

У чайних пакетиках відходи виробництва

Пил індійських доріг чи бруд із чайного цеху — що тільки не кладуть у чайні пакетики, якщо вірити коментарям в інтернеті! Але, по-перше, на фабриці не набереться стільки відходів, щоби налагодити ціле виробництво. А по-друге, із фабричного пилу просто неможливо приготувати чай. Що дійсно правда, так це те, що в пакетики рідко потрапляє крупнолистовий чай, частіше використовується лист дрібної фракції. Причина проста – це найзручніший формат для швидкого заварювання.
Ще одна причина – практичність. Фасувати великий лист немає сенсу, оскільки він все одно зламається, опинившись у щільній коробці на 25–100 пакетиків.

 

У пакетики додають барвники

Багато хто звертає увагу, що при заварюванні чорного чаю в пакетиках вода швидко темніє, а сам напій сильно забарвлює кухоль. Це спостереження спричинило виникнення міфу про барвників. Поспішаємо вас порадувати: він теж позбавлений сенсу. Додавати барвники економічно невигідно: ціна на них надто висока. Чай — гарний барвник сам собою, оскільки містить природні пігменти — теафлавіни і теарубігіни.
Змочіть білу тканинну серветку найдорожчим листовим чаєм і спробуйте її потім випрати без відбілювача. Чи у вас це вийде! А пакетики швидше заварюються та фарбують воду тому, що в них – чай дрібної фракції.

 

Смак пакетованого чаю незрівнянний із завареним листовим

Часто люди скаржаться, що чай із пакетика програє до смаку листовому. Проте цьому явищу є пояснення. Зазвичай пакетик заварюють в офісному кухлі з віковим нальотом або навіть у пластиковому стаканчику, користуючись водою з кулера, яка не нагрівається до потрібної температури, а намагаються пити майже відразу, не давши чаю настоятися.
Щоб будь-який чай, навіть у пакетику, розкрив смак і аромат, важливо дотримуватися технології приготування. Заварюйте чорний чай окропом, а зелений водою 80 °С.

1. Використовуйте якісну воду для заварювання – фільтровану або з пляшки. В ідеалі не з кулера, а з чайника.

2. Щоб посуд не зіпсував смаку напою, використовуйте для приготування чаю в пакетику чистий керамічний кухоль.

3. Дайте настоятися чаю 3-5 хвилин. Хоча заварювання відбувається швидко (вода темніє буквально на очах), гарного смаку можна досягти, тільки якщо уважно дотримуватися інструкцій на упаковці.

4. Не використовуйте пакетик повторно.