Чим корисний зелений чай із лимоном - властивості та правила приготування фото

Чим корисний зелений чай із лимоном - властивості та правила приготування

Зелений чай – джерело антиоксидантів, вітамінів та мікроелементів. Коли до напою потрапляє ще й лимон кількість антиоксидантів, зокрема катехінів, у чаї збільшується.

Якщо коротко, то антиоксиданти, що містяться в чаї, знижують можливість проникнення різних вірусів у клітини нашого організму, пригнічують активність патогенів та їхню здатність до самовідтворення. У цьому катехіни стимулюють імунітет боротьби з вірусами.

Зелений чай з лимоном, крім рекордної кількості катехінів, містить ефірні олії та має антибактеріальну дію. У ньому також вітамін Р, який бореться з загрозою тромбозів і зміцнює судини. А ще у любителів зеленого чаю з лимоном значно кращим є обмін речовин.

 

Користь

Чай з медом та лимоном – паличка-виручалочка в зимовий період, особливо в пік поширення ГРВІ. Цитрус допомагає знизити температуру тіла за застуди завдяки тому, що активізує потовиділення. А ще лимонна кислота покращує перистальтику кишечника, надає підбадьорливу дію, проганяє сонливість.

Зелений чай із лимоном знижує тиск. Незважаючи на зміст теїну, регулярне вживання зеленого чаю з лимоном благотворно позначиться на самопочутті та зменшить цифри на тонометрі.

 

Допоможе скинути вагу

Якщо ви вирішили худнути, то й тут вам не обійтися без кислуватого напою. Калорійність однієї чашки становить лише 3-6 ккал. Зелений чай з лимоном має сечогінний ефект, завдяки чому надлишок рідини не затримується в тканинах. Напій також посилює теплообмін, що призводить до розпаду жирових відкладень. Зелений чай з лимоном знижує рівень цукру в крові та притуплює почуття голоду.

Нормалізує обмін речовин, уповільнює процеси старіння

Його можна не тільки пити, але і використовувати як ополіскувач для волосся. Маски із зеленого чаю з лимоном рекомендуються для покращення кольору обличчя, зняття набряків.

Залежно від особистих особливостей порція зеленого чаю з лимоном може знизити інтенсивність головного болю, допомогти боротися з емоційним навантаженням. Напій здатний зняти втому та покращити концентрацію уваги.

Заварений чай у руках

 

Чи є шкода

Від чаю з лимоном може постраждати зубна емаль, якщо вона витончена та ослаблена. При хронічному гастриті та інших хворобах шлунково-кишкового тракту пийте напій з обережністю: лимонна кислота дратує слизову оболонку шлунка. Також будьте уважні, якщо ви алергік, адже цитрус – алергенний продукт. Якщо у вас знижений тиск, регулярно пити зелений чай із лимоном теж не рекомендується.

 

Як заварювати найсмачніше

Правильне заварювання зеленого чаю з лимоном – запорука гарного смаку та збереження всіх корисних властивостей. Вам знадобиться якісний крупнолистовий зелений чай та свіжий лимон.

Температура води, якою ви заварюєте зелений чай, не має перевищувати 80 градусів – тоді напій максимально збереже свої корисні якості.

Додавати лимон до зеленого чаю можна на будь-якому етапі: у готовий напій, у процесі заварювання або, якщо у вас цедра, у суху заварку. Однак пам'ятайте, що вітамін С, яким багатий цитрус, руйнується при високій температурі, тому скибочки лимона все ж таки не рекомендується кидати в окріп.