Гумінові препарати знижують кислотність ґрунту та покращують його стан фото

Гумінові препарати знижують кислотність ґрунту та покращують його стан

Серйозною проблемою, з якою може зіткнутися будь-який садівник, є низький вміст органічних речовин у ґрунті. Нащастя ми живемо в епоху коли будь які вади природи можно виправити. Забезпечення ґрунту гуміновими продуктами покращує його стан, збільшує вологоємність, що, у свою чергу, виявляється у підвищенні продуктивності культурних рослин.

Одним із таких добрив є гумат калію – натуральне та екологічне добриво, виготовлене з мінералів, насичених торфом. Найчастіше садівники та городники використовують гумат калію в рідкому вигляді, він найбільш зручний у застосуванні. Його одержують із природного леонардиту (лігніту). Застосування цього продукту покращує структуру ґрунту, а також підвищує вміст у ньому гумусу та покращує засвоєння поживних речовин рослинами, тому стимулює їх зростання та підвищує стійкість до стресових факторів.

Гумус та кислота є основними компонентами ґрунту. У свою чергу гумус відповідає практично за всі біохімічні процеси, що відбуваються у ґрунті. Його утворення відбувається внаслідок розкладання органічних речовин.

Основною властивістю гумату калію є його ростостимулююча дія на різні види рослин. Насамперед добриво впливає на кореневу систему, стимулюючи її розвиток і тим самим зміцнюючи всю рослину.

Важливо розуміти, що гумат калія – це не панацея для рослин, а добриво. При цьому найкращі результати можна отримати, застосовуючи основні прийоми вирощування рослин, також важливо, щоб грунт був лужним і консервативним, але не кислим.

Дія спрямована на зниження кислотності ґрунту, а також підвищення його загальних показників ефективного впливу на рослини – овочеві, плодові, садові та кімнатні рослини.

Крім гумінових кислот препарат містить пептиди, природні стимулятори росту, антибіотики, ферменти, амінокислоти.

Гумати стимулюють обмінні та біохімічні процеси у ґрунті, входять до складу торфу, вугілля, мулу та деяких видів ґрунтів.

Даний вид добрива не можна застосовувати одночасно з добривами, що містять фосфор, нітрат кальцію, тому що при цьому утворюються нерозчинні сполуки. Спочатку, через 3-5 днів, у добре зволожений ґрунт вносять зволожувач, а потім – добрива.

Підіб'ємо підсумок - якщо купити гумат калію, на своїй ділянці можна буде відзначити зниження кислотності ґрунту, а також підвищення його загальних показників ефективного впливу на насіння - овочевих, плодових, садових і навіть кімнатних рослин.