Чудові властивості ромашкового чаю: кому він корисний і хто має бути обережним фото

Чудові властивості ромашкового чаю: кому він корисний і хто має бути обережним

Ромашка - це дивовижний квітка з довгою історією. Її використовують не лише для гадань, але і в якості засобу для заспокоєння та лікування. Давайте розглянемо, які ще користі можна отримати від ромашкового чаю.

Дослідження не дають точної відповіді на питання, коли почали гадати на ромашці, але вже в V столітті до нашої ери люди почали варити ромашковий чай в медичних цілях. Тоді його використовували для боротьби з головним болем, лихоманкою, безсонням, запальними процесами та шкірними вразами.

Сьогодні ромашка залишається популярною, використовуючи її як засіб для лікування різних недугів, що підтримується і традиційною медициною, а також як напій для насолоди, адже ромашковий чай справді смачний.

 

Користь

Ромашка багата вітамінами C, E, A, РР, цинком, калієм та міддю. Вона також містить саліцилову, каприлову та ізовалеріанову кислоти, пектин, бета-каротин і ефірні масла.

У ромашці є хамазулен (протизапальний засіб) та бісаболол, який ви, можливо, зустрічали в складі косметичних засобів. Бісаболол допомагає зняти запалення та знищує мікробів. Ромашка також багата антиоксидантом - антігеном.

Ромашка має протизапальні, антисептичні, знеболюючі, мочогінні та заспокійливі властивості.

Завдяки своєму багатому складу, ромашковий чай допомагає зміцнити зуби (знищуючи бактерії та знімаючи запалення ясел), знижує рівень холестерину, розслабляє спазми та полегшує стрес та безсоння.

Ефективний вплив ромашкового чаю на серцево-судинну систему підтверджений науковими дослідженнями. Він допомагає знизити тиск та зміцнити судини.

Ромашка також ефективно впорається з набряками завдяки своєму мочогінному впливу та позитивно впливає на шлунково-кишковий тракт, знімаючи запалення та стимулюючи травлення. У жінок ромашковий чай допомагає стабілізувати менструальний цикл.

Крім внутрішнього вживання, настій ромашки можна використовувати для компресів при набряках повік. Він також ефективний у лікуванні прищів.

 

Протипокази

Перше і найважливіше протипоказання - алергія. Алергічна реакція на ромашку може виявитися свербіжем, висипкою та сльозами.

Ромашка має заспокійливі властивості, тому не варто вживати її великими кількостями перед тривалою поїздкою за кермом.

Гіпотонікам варто бути обережними, оскільки ромашковий чай може знижувати тиск. Передозування ромашкою може викликати головокружіння, слабкість, головний біль та діарею. Людям, схильним до діареї, варто помірно вживати ромашковий чай.

Рекомендується вживати не більше двох чашок ромашкового чаю на день. Якщо ви помі