Що таке Бабл Ті: як приготувати незвичайний зефірний чай фото

Що таке Бабл Ті: як приготувати незвичайний зефірний чай

"Бабл ти" - це напій, придуманий у Тайвані в 1980-х роках. Він складається з основи із чаю (чорного, зеленого, фруктового), змішаної з молоком або фруктовими сиропами, а також містить крихітні кульки з крохмалю тапіоки, які мають жувальну консистенцію.

Зазвичай баблі подають у високих склянках з широкими трубочками. Цей напій дуже популярний у багатьох країнах, особливо в Азії та Північній Америці.

 

Рецепт Бабл ти

Необов'язково йти до модного кафе, щоб скуштувати незвичайний напій, приготувати його вдома зовсім не складно.

Інгредієнти:

- 2 пакетики чаю (чорного, зеленого або фруктового)

- 1/2 склянки тапіоки

- 1/4 склянки коричневого цукру

- 1/4 склянки сиропу (фруктової або ванільного)

- 1 склянка молока

- Лід

 

Крок 1: Приготуйте тапіоку

У великій каструлі нагрійте воду до кипіння. Додайте тапіоку і варіть на середньому вогні протягом 15 хвилин, періодично помішуючи, щоб уникнути склеювання кульок. Відкиньте тапіоку на друшляк і промийте під холодною водою, щоб видалити зайву крохмалисту плівку.

 

Крок 2: Приготуйте чай

Заваріть 2 пакетики улюбленого чаю. Додайте коричневий цукор і перемішайте, доки він повністю не розчиниться. Після того як чай охолоне, змішайте молоко і сироп у більшій склянці, додайте заварений чай і перемішайте. Наприкінці додайте лід та тапіоку. Візьміть трубочку та насолоджуйтесь.

Зверніть увагу, що рецепт бабл ти може відрізнятися в залежності від регіональних особливостей, тому не соромтеся експериментувати з інгредієнтами та пропорціями, щоб створити свій ідеальний напій з національним калоритом.

 

Що за тапіока

Тапіока, що використовується в бабл ти, є джерелом крохмалю, що отримується з коренів касави, яка вирощується в Південній Америці та інших тропічних регіонах світу. Крім того, перли з тапіоки не містять глютену, тому баб ти може бути безглютеновим напоєм, якщо використовувати безглютенові інгредієнти. Вона може бути використана як замінник борошна або як загусник для супів та соусів.