З якими солодощами дарувати чай: гід по комбінації + ідеї готових подарунків фото

З якими солодощами дарувати чай: гід по комбінації + ідеї готових подарунків

Чим ближче свята, тим більше подарункових наборів із чаєм та солодощами з'являється на прилавках магазинів. Як правило, такі комбінації складають із товарів, які погано продавалися весь рік: у гарній упаковці вони виглядають вигідніше, і шанси продати залишки зростають. Тому, якщо ви хочете справді догодити близькій людині, пропонуємо зібрати подарунок самостійно — із перевірених продуктів.

Чорний чай

Незалежно від того, який сорт традиційного чорного чаю ви вибираєте, пам'ятайте, що до цього напою завжди добре підходять насолоди з яскравим насиченим смаком. Вони дозволяють повною мірою оцінити міцність та терпкість чорного чаю, його медовий аромат. Випічка з корицею чи горіхи, варення чи печиво з ароматом імбиру та цитрусів — те, що треба для класичного чорного чаю без добавок.
Якщо ви любите готувати самі і хочете додати в подарунок домашню випічку, знайте, що найкраще в новорічному подарунку з чорним чаєм виглядатиме класичний штолен, апельсиново-журавлинний кекс.

 апельсиново-журавлинний кекс

"Ерл Грей"

Один із найпопулярніших ароматизованих сортів чорного чаю, який прийнято пити взимку та дарувати в гарній упаковці, — знаменитий «Ерл Грей» із бергамотом. Він істотно відрізняється за смаком класики, оскільки в ньому переважають виразні цитрусові ноти. А значить, і пари до напою будуть інші — такі, що відтінять та доповнять бергамот. Це класичні та стримані десерти: темний шоколад, випічка із яблуками, лимонний мармелад. Якщо захочете здивувати новим смаком, випікайте до чаю з бергамотом печиво лавандове і красиво запакуйте його в пергаментний папір.

лимонний мармелад

Зелений чай

Зелений чай, на відміну чорного, натякає на легкий і нейтральний десерт. Якщо солодощі будуть нудотними, ви не зможете відчути всієї краси напою, який має складний і багатий смаковий профіль - ледь вловиму гіркуватість, трав'яні відтінки і навіть цитрусові ноти. Фрукти в цукрі та горіхи в шоколаді, а також оригінальні види варення будуть найкращою парою до зеленого чаю.
Хочете подарувати більше кохання та спекти десерт до подарункового чаю своїми руками? Приготуйте чизкейк або бісквіт із невеликою кількістю цукру.

Фрукти в цукрі

Білий чай

Цей чай має ще більш ніжний смак та аромат, ніж зелений. Його зазвичай вибирають поціновувачі тонких, вишуканих відтінків. Тому десерт має бути відповідним, що не перебиває смак напою. З горіхів вибирайте кеш'ю, з варення підійде рожеве. Добре смакують разом білий чай та ванільна пастила.

ванільна пастила

Улун

Улуни бувають світлими та темними. Перші за смаковими якостями ближче до зеленого чаю, тому десерти до них потрібно підбирати схожі. Другі можна з натяжкою порівняти із класичним чорним чаєм, тому тут можливі експерименти. Однак абсолютно точно з таким улуном потоваришує темний шоколад з несподіваною добавкою (наприклад, з перцем чилі), полуниця в молочному шоколаді, печиво макаронів або турецька пашмала. З домашньої випічки до всіх улунів добре підходить печиво з прянощами.

Шоколад з перцем

Шен пуер

Цей сорт чаю має неповторний аромат, що поєднує в собі трав'янисті та медові ноти. На думку китайців, він настільки гарний сам по собі, що до нього не рекомендують додавати десерт, але ми таки зробимо виняток. Подаруйте близькій людині разом із упаковкою елітного шен пуеру яблучні чіпси або пастилу, апельсинове варення, мигдаль або мед з акації.

апельсинове варення

Шу пуер

Шу пуери зазвичай мають трохи землистий, глибокий смак. З чашкою чаю цього сорту можна подавати солодощі, вдалі для чорного чаю. Незвичайною, але потрібною парою буде горіхова паста, варення з шишок, солона карамель. Шоколадний брауні, це також гарна ідея для шу пуера.

Шоколадний брауні

Тизани

Види напоїв, приготованих не з чайного листа, значно відрізняються один від одного за смаковими якостями і заслуговують на окрему увагу.

Доповніть солодкий і ніжний ройбуш, що має виразні медові ноти, сушеними ягодами та цукатами, в яких є кислинка, а також легким квітковим медом.

Кислий та насичений вітаміном С каркаде чудово врівноважується мармеладом, сушеними бананами, солодким джемом або варенням з виразною текстурою (ожиновим чи полуничним).

Освіжаючий мате підкресліть класичним молочним шоколадом без додаиків або горіхами з ніжним солодкуватим смаком, наприклад мигдалем та кешью.

Чай + десерт: самые удачные сочетания

Вид чаю Десерт
Чорный Волоські горіхи та мигдаль, темний та молочний шоколад, малинове варення, халва, імбирні пряники, апельсинові часточки у шоколаді
«Эрл Грей» Темний шоколад, імбир у шоколаді, печиво з шоколадом, лимонний мармелад
Зеленый Лимонне печиво, світлий квітковий мед, мигдаль у білому шоколаді, журавлина в цукрі, повітряна яблучна пастила, варення з фейхоа
Белый Світлий квітковий мед, ванільна пастила, рожеве варення, кешью
Шен пуэр Апельсинове варення, яблучні та апельсинові чіпси, мигдаль, повітряна яблучна пастила, акацієвий мед
Шу пуэр Шоколадно-горіхова паста, гречаний та каштановий мед, горіхи в темному шоколаді, варення з шишок, солона карамель
Ройбуш Сушена полуниця та журавлина, апельсинові цукати, квітковий мед, ананаси в шоколаді
Мате Молочний шоколад, апельсиновий джем, мигдаль та кешью
Иван-чай Сухофрукты и сушеные ягоды, яблочные чипсы, фруктовая пастила
Каркаде Сушені банани та полуниця, ожинове варення, мармелад