Вершковий чай по-азійському фото

Вершковий чай по-азійському

Вершковий чай - поживний, зігріваючий напій. Його п'ють чабани на пасовищах, мисливці і мандрівники в холодну пору року. Існує безліч варіантів приготування такого чаю.

 

Класичний

Закип'ятити воду і заварити одну столову ложку чорного крупнолистового чаю у великому дволітровий заварнику. Розливати напій по чайним чашкам або піалах, змішуючи в рівних пропорціях з холодним молоком. Додати за смаком сіль або цукор.

 

Рецепт чабанів

На багатті в трилітрових чайнику закип'ятити воду і кинути туди жменю крупнолистового чорного чаю, дрібку солі. Зняти чайник з вогню і дати настоятися близько півгодини. Знову повісити чайник над багаттям. Коли чай закипить, додати шматочок вершкового масла величиною з сірникову коробку. Розливати напій в піали маленькими порціями, щоб вистачало тільки на один-два ковтки. Коли гість вип'є, додавати ще, поки не переверне піалу догори дном.

 

Для дітей

Закип'ятити кухоль молока, налити в піалу і покласти туди пакетик чорного чаю. Коли завариться, пакетик викинути. Додати цукор за смаком. Злегка остудити, щоб напій став приємно гарячим, але не палючим. Дати дитині разом з Баурсаками.

 

Баурсаки

Кухоль кислого молока, дрібку солі, дрібку сухих дріжджів і борошно змішати так, щоб вийшло щільне тісто. Розділити його на кульки завбільшки з волоський горіх і обсмажити в киплячому баранячому жирі.