Зелений чай з імбиром: пити чи не пити фото

Зелений чай з імбиром: пити чи не пити

Корінь імбиру в китайській медицині вважають лікарським засобом, котрий допомагає боротися з хворобами, що виникають через переохолодження або перенапруження. За допомогою прянощі лікують застуди та кашель (від не тільки зупиняє сам процес, а й полегшує виведення мокротиння). Швидше за все, цей фактор і зробив корінь імбиру популярним саме в холодну пору року. Найчастіше його додають у напої. Один із найулюбленіших – зелений чай з імбиром.

Як приготувати зелений чай з імбиром

Рецептів зеленого чаю з імбиром багато. Для того щоб напій вийшов корисним та смачним, важливо вибрати якісну сировину. Можна придбати свіжі кореневища і використовувати їх з вашим улюбленим напоєм або купити зелений крупнолистовий чай зі шматочками імбиру і натуральним маслом бергамота. У нашому інтернет-магазині він представлений у пачці 100 г та тубусі 250 г.
З готовим складом все зрозуміло – його потрібно лише правильно заварити. Як і для будь-якого зеленого чаю, температура води повинна бути не вищою за 85 оС. А от якщо напій вирішили готувати самі, то на чайничок ємністю 1,2 л візьміть:
•    1-2 ч. л. зеленого чаю;
•    шматочок кореня імбиру довжиною 2 см.
Вказано приблизний обсяг продуктів, рецепт ви можете коригувати на свій смак. Також у напій можна додавати скибочки лимона чи грейпфрута, мед. Влітку цей напій варто вживати як освіжаючий, доповнивши, наприклад, листям м'яти.

Плюси від вживання

При регулярному вживанні зелений чай з імбиром та лимоном посприяє:
•    покращенню імунітету;
•    зміцненню серцево-судинної системи;
•    очищенню печінки;
•    зниженню ваги.
Також напій буде корисним для зняття втоми. Для цього достатньо заварити зелений чай з імбиром та повільно випити його маленькими ковтками. Після споживання напою ви обов'язково відчуєте приплив енергії.

Кому протипоказано

У імбирі містяться феноли та ефірні олії, які здатні подразнювати слизову оболонку шлунка. Тому вживання прянощі у свіжому вигляді протипоказане людям, які мають проблеми із шлунково-кишковим трактом. Також слід відмовитися від напою при хворобах жовчного міхура, – в імбирі міститься гінгерол, що стимулює вироблення жовчі. Гіпертонікам потрібно бути обережними з вживанням такого настою: не пити, коли тиск підвищений. Ще варто пам'ятати, що у деяких людей імбир викликає індивідуальну непереносимість.
Дітям до 2-х років не слід вживати чай з імбиром. У такому віці слизова оболонка шлунка продовжує формуватися, а напій подразнюватиме її. Також у малюків настій із прянощами може стати причиною висипу на шкірі.
Вживайте зелений чай з імбиром правильно, і нехай він вам дарує заряд енергії, чудовий настрій та міцний імунітет!